Saturday, March 20, 2010

Reaalsushäkk

Ööl vastu Pyha Patricku päeva nägin unes vana ilusat mängu nimega Nethack. Õigupoolest oli sellest kyll uus kummaline versioon välja tulnud.

Nimelt käis mäng koobaste asemel vanas Pälsoni intris, kus sai ringi käia, inimestega suhelda ja asju maas yles korjata. Yhes yhikatoas isegi nägin kampa vanu tuttavaid Tartu jörujaid.

Korjasin sealt radika juurest hunniku asju, muuhulgas mäletan yht eksemplari EKP KK poliitikaajakirjast "Kommunist". Siis helises telefon ja keegi neist teatas, et ma võiks asjad tagasi panna.

Nagu selgus, oli Päntri lagede vahele tõmmatud suur hulk juhtmeid ning paigaldatud keeruline interfeiss Nethacki ja reaalsuse vahele. Mulle väideti kyll, et see olevat kohalik, aga mul tekkis kahtlane tunne, et tegelikult ulatab systeem märksa kaugemalt. Ysna Matrixi moodi - või, kui ma nyyd mõtlema hakkan, siis nägin sarnast arvutit viimati Kasaku Ennu romaanis "Vaba pattulangemise seadus".

Igatahes olid kõik yhika harjakapid ning mõned toadki täis seadmeid, mille kylge käisid vast ehk kahe-kolme rusika suurused erekollased lambid. Umbes samasugused nagu Tartus jõulukaunistusteks puude otsa riputatud punased lambipunad, ainult nood on vist suuremad.

Yks kunagisest kambast tuli täna Facebooki ja hakkas sõbraks. Võib-olla seda see siis tähendaski.

Päev varem nägin unes ilmasõda, arvatavasti siis järgmist. Otsest sõjategevust ei olnud, aga tagalaski oli ärev õhkkond. Sõjast siiski yksikasju ei mäleta. Kuidagi palju neid unenägusid, kui arvestada, et tavaliselt ei tea ma neist hommikul yldse midagi.

Peaks igaks juhuks midagi asjakohast guugeldama. Näiteks "reality nethack" või "nethack reality interface" või "nethack matrix". Või siis mitte guugeldama, samuti igaks juhuks. Sinine ja punane pill - kumb oli kumb?


P.S. Wow, Google on tõesti kiire. Panin jutu yles mõni minut tagasi ning see esineb juba otsingutulemustes. Vanasti tuli selleks oodata paar päeva kuni nädal.

 
eXTReMe Tracker