Thursday, May 27, 2010

Savisaar aitab Strandbergil uusi "rohelisi" värvata

Marek Strandbergi juhitav roheliste juhatus kuulutas homseks ja ylehomseks välja Erakonna Eestimaa Rohelised yldkogu. Ilmselt loodeti, et vastased ei saa tööpäeval kohale tulla ja klikk surub kõik vajalikud hääled volitustega läbi. Tubli on aga see, et klikivalitsus ei jää lootma juhusele.

Yks mu sõber tuli täna minuga skaibis rääkima.
Temaga tuli nimelt rääkima omakorda tema sõber, et oleks vaja yht piiiisikest teenekest. Nimelt astugu ta yldkogu ajaks rohelisse parteisse ja hääletagu õigesti. Roheliste seas olevat kaks fraktsiooni: yks, eesotsas Strandbergiga, tahtvat jääda iseseisvaks; teine tahtvat liituda Keskerakonnaga. Nood oleks nyyd tarvis eemale peletada.

Sõber kysis minu käest, mis teil seal õigupoolest toimub.
Strandbergil ei vedanud. Ma rääkisin tegelikkusest.

Näiteks sellest, et arvamused jagunevad Führeri arvamuseks ja valeks arvamuseks. Et erakonna raha kanditakse juhatuse liikmete, nende sõprade ja sugulaste puukfirmadesse. Et erakonnale on esitatud arveid alates 19 700 krooni eest sulepeade ostmisest (mis lõpuks õhku haihtusid) ning lõpetades parkimistrahvi ja mõlkis esirauaga. Et Strandbergi hunta yritab siiamaani kinni mätsida seda, kuidas valimiskoosolekule veetud metskapten Mart Saarso keset Kärdlat autost välja valgus ja (seni) potentsiaalsete valijate silme all kusema hakkas, kuni ta autosse tagasi magama topiti. Et siiamaani on erakonna ainus funktsioneeriv väljaanne vabatahtlike tööga ning annetuste toel ilmuv Kortsleht; Roheline Teataja ning Grüüne on pelgalt valimiste aegne Potjomkini kyla. Et Suure Juhi lemmikstiil võõraste inimestega tutvumiseks on nende peale veerand tundi järjest telefonis karjuda. Et neid, kellele ei meeldi 1990ndate alguse pisiärimehe mentaliteet (äkki saab veel kuskilt tuhat krooni vasakule nihverdada?), yritati erakonnast välja heita - ainult neid on liiga palju, kõiki lihtsalt ei saa, muidu langeks liikmeskond alla seaduses nõutud tuhande kynnise. Ja et loomulikult pole Keskiga liikumist keegi pooldanud, see on Võrdsetest Võrdseima katse levitada paranoiat, ei midagi muud.

Head homset yldkogu. Kui värvatud tankistid järsku "valesti" hääletavad, muutub elu huvitavaks. Vaatame, kas Keskerakonnaga hirmutamine aitab.


P.S. Ah et kust mina seda kõike tean? Ma olen endine revisjonikomisjoni esimees. Mulle meeldib olla vaikselt informeeritud, aga täna lihtsalt sai kõrini.

 
eXTReMe Tracker