Thursday, October 15, 2009

Yhed kohukesed kõik

Veider kyll, aga roheline erakond läheb aina enam Keskerakonna nägu. Alles see oli, kui Tallinna valimisnimekirjas löödi kampa Rahvaliiduga, kelle kõduhaisu Keskerakond enam ei tahtnud. No rohelistele sobib kompost kyll, ka laibastunud erakonda võib korduvkasutada. Nyyd laenatakse siis Savisaare JOKK-trikke.

Kui valimiste ajal on yles riputatud plakatid, millel on poliitik, siis on need vaataja jaoks poliitilised. Vastupidist väita on demagoogia. Kui poleks valimisi, ei oleks Savi... vabandust, Strandberg, Lahtvee ja Trapido omast riigikogulase palgast maksnud kinni täiesti sisutyhje plakateid. "Sõida jalgrattaga ja mõtle ka" - no olgu, mõne autovaba päeva vms raames võiks ju olla. Aga "Ära ole köögivili"? Mnjah.



Savisaarega on see konks, et tema trikid töötavad ainult yhe korra. Vähemalt on tal piisavalt töökad reklaamiinimesed, et iga valimise ajaks uus leiutis välja mõelda. Pooldajad vaimustuvad ja peavad nutikaks, vastastel pole juriidiliselt millestki kinni hakata. Eetikast võib ju lobiseda, aga mis mõtet sel Eestis poliitikas on?

Keskerakonna rohelisi võtteid koopiamasinast läbi lastes jääb värv paraku kahvatu, heleroheline. Just nagu antud juhul vaja. Ainult et kes ei taha originaali, ei taha ka odavat koopiat.

Natuke kurb on, et pisisuli mentaliteedi võttis yle Toomas Trapido, kellest lihtrohelised yldiselt ikka pisut paremini arvavad. No tyhja sellega, et tema Bioneer mahetoidu kõrvale ka esoteerilist "vaimsust" propageerib, mis laseb šarlatanidel edukalt kergeusklikke pygada - ega kõik peagi mõelda oskama. Ent eks igayks otsustab ise, kui odavalt end myyb.

Masendav nagu kohuke.


P.S. Hämmastav, aga nyyd ma tsiteerin Urmo Soonvaldi:

Kõige kurvem on see, et alatu mänguga läksid kaasa ka rohelised. Tuleb tunnistada, et seni jättis nende ausus ja riigimehelikkus vähemalt kõrvaltvaatajale hea mulje.
Mitu häält selle jamaga kaotsi läks?

 
eXTReMe Tracker