Tuesday, August 24, 2010

"Head aamatud ei synni tyhja koha pealt"

Mu postkasti potsatas teade loovkirjutamise õpitoast. Vaat' kui huvitav, rõõmustasin ja hakkasin asja uurima.

Hea kirjandushuviline

E-raamatukogu on portaal, kust saab online lugeda häid eestikeelseid raamatuid.
Head aamatud aga ei sünni tühja koha pealt, vaid keegi peab neid kirjutama hakkama.

20. September 2010 kutsub E-raamatukogu kirjutamishuvlisi online loovkirjutamise õpituppa, kus kaheksa nädala jooksul saab praktilisi näpunäiteid ja kätt katsetada kirjutamisekunstis.

Juhendavad:
PRIIT PÕHJALA - kirjastus Tänapäev toimetaja
KERLI ALTMART - kirjanik

Hind: 1500 EEK/95.87 EUR
Kuni 12. septembrini registreerunutele soodustus 20%

Registreeruda saab http://e-raamatukogu.com/
Mina niisugust kirjanikku ei teadnud. Otsisin arvustusi. Kadri Karro ytles aasta eest Ekspressis nii:
Autori kirjutamislaad on hoogne ja julge, aga ta püüab siiski liiga püüdlikult olla popp ja noortepärane; noortepärasus aga ei seisne ainult kasutatavas keeles. Teatud mõõdukus slängi kasutamises oleks vägagi kasuks tulnud, lasknud sisu vormist ette.
Nojah. Seepeale tuleb meelde ennast TLY õppejõuks kuulutanud Loone Ots, kes spämmis mõni aeg tagasi firmasid õigekeelekoolituse kutsega, milles oli kymmekond viga. Eriti kui lugeda yleskutsest fraase "kust saab online lugeda", "head aamatud", "20. September 2010 kutsub" ja "kirjutamishuvlisi".

Ah, mis. Hoiatavad näited ongi kasulikud. Kel huvi, võib 1500 krooni maksta kyll.


P.S. Sama teema jätkuks on Raamatukoi arvepidamisse kantud K.A. raamat "Tüpitäheaabits". Kes õige pealkirja ära arvab, saab auhinnaks ä-tähe.


P.P.S. Selguse huvides: ma arvan, et igasugused veebis kirjanduse jagamise kohad on hea mõte. Natuke tegeleb sellega Raamatumaailm, kuhu vahel kirjutan ka ise. Noorte kirjanikuhakatiste vastu pole mul samuti midagi, kui nende tekstid just väga jubedad pole (mõnel on). Aga ma pooldan yldiselt seda, kui teisi õpetavad need, kes teavad, millest räägivad - või kes oma teadmisi vähemalt ise kahtluse alla pole seadnud.

 
eXTReMe Tracker