Saturday, July 4, 2009

Värsked uudised entsyklopeediast!

Täna hommikul tuli teade, et Alaska kuberner Sarah Palin astub oma esimese ametiaja lõppugi ära ootamata tagasi. Ametlikult ta seda ei põhjendanud, ent vaatlejate arvates tahab ta pyhenduda 2012. aasta presidendivalimistele, kus loodab saada vabariiklaste kandidaadiks. Viimaste valimiste lõpus oli ta popim kui presidendikandidaat McCain ise - selt populaarsuselt tasuks ka profiiti lõigata.

Noh, iseenesest ju uudis nagu uudis ikka. "Huulepulgaga põssa/pitbull" ja "ulakas raamatukoguhoidja" on piisavalt oluline kuju kyll, et mõne tunniga isegi Eesti lehtedesse jõuda. Aga minu tähelepanu pyydis hoopis allikate loetelu, millele Google News uudisega seoses viitas.


Nimekirjas ilutseb nimelt AFP, AP ja New York Timesi kõrval ka Wikipedia - viide artiklile "Governorship of Sarah Palin". Edasi lapates leidsin uudiste avalehelt veel yhe viite Wikipediale, nimelt seoses Honduurase tänavuse riigipöördega.

Mnjah. Wikistid on pyydnud kyll juba tykk aega käivitada oma uudisteagentuuri Wikinews, kuid see on isegi refereerijana lootusetult hõre ja aeglane. Selle asemel sai tunnustatud uudisteallikaks hoopis entsyklopeedia ise. Pärast Google'it ei sea i lmselt keegi seda enam kahtluse alla.

Noh, tore on. Tubli töö. Las Britannica teeb järele.

 
eXTReMe Tracker