Monday, January 26, 2009

Miks tuleb enne magamaminekut syya

See lõik on nii pagana ilus, et ma lihtsalt pean seda tsiteerima. Iga kord, kui yle loen, hakkan jälle naerma. Mõtlesin korraks tõlkimise peale, aga sel kellaajal enam ei viitsi. Lähen parem ja otsin köögist yhe ampsu.

I think I have a borderline eating disorder, but then, nobody has a normal relationship with food these days. It's in my blood - I'm Irish, we went through a famine. I'm the kind of person who won't go to bed hungry in case I starve to death in my sleep. When I was straight, it would really annoy me that women would say they didn't want dessert and then steal half of yours. Of course, now those seem like halcyon days - as an older gay man there is no such thing as dessert.
Graham Norton
"My favourite table"

Retsept:

Pane punased oad keema ja puista endisest seljankapurgist vette pisut soola. Loe paki pealt, et ube tuleb keeta 60 minutit. Tule tunni pärast kööki tagasi ja proovi hamba all. Tee endale paar võileiba, lisa kastrulisse vett ning keeda ube veel 60 minutit. Tule uuesti kööki ja proovi ube. Vannu natuke, kalla ubadelt veeriismed ning vala oad kaussi.

Pane riis soolvette keema. Tule poole tunni pärast tagasi ja proovi riisi. Ohka ja vala riisi pealt vesi ära. Lõika pannile pisema junni jagu hakkliha ning paar sibulat. Lisa soola. Tee veel yks võileib ja mine veerand tunniks töö kallale tagasi.

Tule kööki, satu kergelt paanikasse ning sega hakkliha ja sibulat. Proovi sibulat hamba all. Ohka veel kord, kata pann taas kaanega ning tee endale yks võileib ja suur kruusitäis teed. Kui tee otsa saab, kalla pannile oad ning riis. Leia kapist leitud tundmatu koostisega indiapärane maitseaine ning kata panni sisu sellega. Sega. Lase veerand tundi haududa. Siis keera pliidi alt tuli ära ning tee endale veel yks tass teed.

Kui ka see tee otsas on, oled juba nii näljane, et sul on ysna ykskõik, kas oad krõmpsuvad hamba alla või ei. Õnneks ei saa maitse yle väga nuriseda, pärast kella yhtteist õhtul kannatab syya kyll.

 
eXTReMe Tracker