Friday, November 30, 2007

Märkmeid uudisteagentuuri tööst

Vahel on ikka rõõm leida, et sul on lugejaid. Näiteks leidsin kellegi, kes linkis Haige Mõistuse Syndikaati Mallorcalt. Linki praegu otsida ei viitsi, aga kogemus oli meeldiv. Ja keegi tegi referaadi linkidest Ämari lennuvälja teemal, mille lõppu pani HMSi lingi "värskenduseks". Või oli see "vahelduseks" või midagi seesugust.

HMS syndis nagu paljud muudki jaburad projektid: hilisöisel tunnil, kui maailma igapäine totrus muutus kõikevaldavaks ja imbus läbi reaalsuse igast praost; kui kokkujooksmata juhtmeid enam polnud ning viimne kui uudis või kirjatykk silme ees veidraid vorme võttes iseenese vastandiks moondus. Sisuliselt koosneb ta lehetegemise jääkidest, mida igal huumorimeelega leheneegril paratamatult tekib. Iseenesest on materjali iga jumala päev rohkem kui rubla eest, napib ainult aega. Keeruline on jagada end kahe lehe, uudisteagentuuri ja blogi vahel. Nii et ehkki alguses lootsime teha vähemalt neli-viis lugu päevas, on praktiline tulemus... noh, ytleme, sporaadiline.
Vahel siiski õnnestub.

Täna juhatati mind eriti lõbusa tagasiside juurde. Nimelt päris HMS oma nime vahvalt paremkonservatiivselt asutuselt pealkirjaga Terve Mõistuse Syndikaat. Millaski avastasid sealsed konspiratsiooniteoreetikud HMSi ja ajasid sel teemal isekeskis pisut vahtu.

kes selle nalja taga on: http://syndikaat.blogspot.com/

Selle pilablogi taga on X ja Y, kaks omast arust vaimukat tüüpi, kes vihkavad fanaatiliselt Terve Mõistuse Sündikaati. Nende oma blogid on http://kontorikoonlane.blogspot.com/ ja http://hajameelne.blogspot.com/

ma pakun et need isikud on ka nende varajaste tatipritsimiste taga delfis ja erli foorumis ja si s aset leidnud provokatsiooonide taga!kus sa nende nimed teada said?

http://www.ekspress.ee/viewdoc/DF6BEF316168711FC2256EF900317E44 aga kes need teised on? http://www.dragon.ee/irve/blog/index.html mingi äripäeva ajakirjanik http://apmaraton.blogspot.com/ mida see bande endast kujutab?mingeid netisõltlastest friike vä?
Ja nii edasi, aga õnneks mitte väga pikalt. Tegelikult poleks seda kõike yldse mõtet tsiteerida, kui kogu sealne õhkkond nii reipalt totter poleks.

Minu meelest TMS kyll vihkamist ei vääri. Tõsi, ma ei seedi fanaatikuid, tõsimeelsust ja veel vähem inimesi, kes teavad, kuidas kõik teised elama peavad. Neist ei tule muud kui häda ning nad levitavad ajukärbumist. Aga eks neid ole nii pahem- kui ka parempoolsete seas. Eestis on lihtsalt parempoolseid rohkem, seega on ka parempoolseid lolle rohkem. Mu enda vaated jäävad kuhugi mõlema poole äärmustesse, tykati ka keskele ning ei suhestu yhemõõtmelise skaalaga kuigi hästi, seega ei maksa nende kohta mingeid hypoteese aretada.

Delfis olen viimase aasta jooksul vast ehk kolm korda käinud, ERLi foorumis vist yldse mitte. SI hakkas kunagi mu postkasti risustama, suunasin nende teated otse spämmikausta ning rohkem pole mul nendega pistmist olnud. (SI on yldse selline vahva "infokeskus", mille teateid keegi naljalt ei loe ja vist ykski päevaleht ei tryki.) Ent kui kellegi minapildis on keskne usk, et ma neid kõikjal jälitan, taga kiusan ning kosmiliste kiirtega mõtteid loen, lasku aga käia, palju syda igatseb. Peaasi, et hingel kergem saab.

Tegelikult raskendab HMSi tööd kõige enam tõsiasi, et maailm on libauudistetagi jabur. Kui Tallinna linnavalitsus saadab välja pressiteate selle kohta, et hakkas sadama lund, kuidas kurat peaks hobi korras ja ilma palgata tegutsejad suutma nendega konkureerida?

 
eXTReMe Tracker