Tuesday, December 4, 2007

Analyytikud ja tentsikud

Ootamatul kombel läksid tunaeilsed lootused täide ja lugu Vene parlamendivalimistest õnnestus kokku kirjutada. Värvi ja metafooride pealt ma kokku ei hoidnud, aga Vene saatkond kah ei protesteerinud. Ju oleks võinud krõbedamgi olla.

Senine lärm ja lustipidu oli muidugi pelk uvertyyr, etendus ise tuleb järgmisel aastal. Senise suhteliselt yhtse hinnangu taustal oli täna huvitav lugeda ka teistsuguseid arvamusi.

Igor Taro ennustas Postimehes, et Putini taandumisega presidenditoolilt on ka tema ajastu möödas ning troonile tõuseb järgmine isevalitseja. Iseenesest vahva hypotees. Paraku eeldab see esitatud kujul, et Putin on eile syndinud ja ise olukorda ei hooma. Pigem on tema asendamine ehk võimalik juhul, kui ta on vaid kellegi teise käpiknukk. Ent vaevalt oleks Putini hypoteetiline peremees siis lubanud käivitada sellist isikukultust.

Seppiku Ain aga avaldas suisa arvamust, et Yhtsele Venemaale tuleks õnne soovida. Tõsi, midagi muud olnukski talt imelik oodata, on vaene mees ju Edgari tentsik ja Edgar omakorda Vene kohalik satraap. Mis tal siis yle jääb, amet selline - kui kõik saapad on läikima löödud, võib truualamlikkuse eest, myts kramplikult pihku surutud, kiidulaulu laulda. Nii et yhinegem kooriga: palju õnne, Vladimir Vladimirovitš, edukalt võltsitud valimiste puhul! Pikka iga ja et ykski vaenlane ei jaksaks Teile vastu seista, et Te kullipilgu ees tolmu variseksid tolmu nii Tatari, Mongoli, Hiina kui ka Eesti fašistide alatu hord!

P.S. Töö käigus kogunenud lingid.

 
eXTReMe Tracker