Thursday, December 27, 2007

Linn halli, hall korda!

Kirjatsura käis mõne päeva eest Tallinna linnahallis Alphaville'i kontserdil ning nurises, et maja on hirmrääma jäetud.

Nõustun nurinaga. Kuni Edgar yritab maja kord aastas sõpradele odavalt maha parseldada ja teised ajavad iga kord käe ette, kuna neil on teised sõbrad, ei saa normaalsest kasutamisest ja remondist juttugi olla. Arhitektuuriliselt on maailma põhjapoolseim (?) tsikuraat niikuinii ammu ära lörtsitud - ometi sobinuks see suurepäraselt värvikateks rongkäikudeks ja inimohvriteks. Jorr, ytlen ma kui Eesti Assyrioloogia Seltsi juhatuse liige ja ajan moka rulli. :(

Mis puutub kysimusse "Millal sa viimati linnahallis käisid?", siis ei sattunud minagi sinna oma kakskymmend aastat, ent viimastel aastatel olen paar korda sattunud. Mis pagana muusikal see oligi, kuhu kogu perega kampa läksin? Igastahes Vaarik ja Kaljujärv rokkisid nabani dekolteega sädelevates kostyymides, vahva oli. Ja kõige viimati tutvustasin põnnidele klassikalist muusikat Apocalyptica näitel. Väga õpetlik.

Mis kurat - Edgar Venemaale ylemuste juurde edutada ja maja korda! Ta on seda väärt. Kopterid võivad minu poolest Maarjamäel lebaskleda, seal ruumi kyll. Või kuskil Viimsis. Nendega sõidab niikuinii vähem rahvast kui Kykametsa-Berliini kiirbussis.

Ja edaspidi hakkab linnapea kord aastas halli katusel templikeses kohaliku peapreestrinnaga pyha abielu pyhitsema. Et vili kasvaks, rahvas sigiks ja nii edasi.

 
eXTReMe Tracker