Tuesday, January 29, 2008

Tonti polnud kodus

Värske Wiredi artikkel räägib jälle Eestist. Sedapuhku kyll vaid pisike nups pealkirja all "We Traced the Cyberwar -- It's Coming From Inside the Country!".

Kui Eesti kevadel Venemaad DDoS-rynnakutes syydistas, tegi Wired sest kõigest ilusa pika loo ning saatis isegi reporteri Venemaale Putini kyberbrigaadi jahtima. Need, kurinahad, ei tahtnud ennast aga kuidagi näole anda.

Nyyd avastas Wired, et Eesti sai röövelliku hordi yhe esindaja siiski kätte, ainult et see polnud yldse Venemaalt. Dmitri Galuškevitš olla hoopis Eestis elav venelane, kes sai kohtuotsusega 17 500 krooni trahvi ja lasti siis minema.

Sama juttu (ja muudki sarnast) refereerib ka tänane Päevaleht.

Nojah, kuidas võtta. Yhest kyljest on paanika muidugi alati hea mõte, teisest kyljest olid rynnakud siiski reaalsed. Kolmandast kyljest on alati hea olla valitsus: lärma ja näita näpuga, palju soovid, ega keegi sind kohtusse ei kaeba.

Ja ikkagi. Välismaalasi võib asjadest valesti aru saamises syydistada, kuni hääl kähe, ent kogu selle lärmi peale on yks trahvi saanud tudeng kyll niruvõitu kokkuvõte.

 
eXTReMe Tracker