Sunday, April 13, 2008

Euroopa feodalismi kuulsusrikas lõpp ja kinnisvarafilosoofia

Millest räägitakse kallil pyhabaõhtal Eesti juhtiva majanduslehe ysna inimvaeses toimetuses? Mõistagi kinnisvarast.

Kas mets on maa? Yhe koolkonna arvates mõistagi, teise arvates mõistagi mitte. - Aga mets ei ole ju maa, mets on... on... noh, midagi hoopis muud! - Mis ta kasvab siis meres või? - Võib kasvada kyll, mangroovimets näiteks. Või vähemasti vees. Vist. - Kalju peal kasvab ta ka. - Ei kasva. - Kas kalju ei ole siis maa?

Viimase alana Euroopas loobus Sarki saar feodalismist. Euroopa Liitu nad ei kuuluga ega kavatsegi kuuluda, kuid millegipärast otsustati yhildada kohalikud seadused Euroopa inimõiguste konventsiooniga.

Viimati oli Sark meedias 1991. aastal, kui töötu Prantsuse tuumafyysik André Gardes otsustas selle ihuyksi ära vallutada. Mis ta sellega teha mõtles, pole mul aimugi. Mees jõudis õhtul pärale ja kulutas öö siltide pystitamisele, millel kuulutas kavatsust saar järgmisel keskpäeval yle võtta. Paraku sai hooletus Gardes'ile saatuslikuks: kui ta pingil istus, keskpäeva ootas ja automaadil salve vahetas, arreteeris mehe kohalik kylamees, kes oli vabast ajast yhtlasi saare politsenik. Wikipedia andmeil on saarel nii konstaabel kui ka midagi abipolitseiniku sarnast, aga ma ei oska kahjuks öelda, kumb sõjardile peale sattus.

No ja tee siis libauudiseid, kui ymberringi on selline elu.
See viimane lugu läks lehte ka.

 
eXTReMe Tracker