Wednesday, April 2, 2008

Valitsus on Eesti Tiibet

IRLi ässad eesotsas varipeaministri Mart Laariga astusid Postimehe laval rambivalgusse ja esitasid kymme ettepanekut Eesti parlamendi töö muutmiseks. Ennekõike on tahavad nad muidugi parlamendi tugevamat kontrolli valitsuse yle - selge märk, et IRL ei looda lähemal ajal ise valitsust moodustada ning tahab oma pirukatykki teistviisi suurendada. Ent enamik ettepanekuid on ikkagi ysna mõistlikud ning võivad tõesti ka demokraatiale hästi mõjuda - näiteks opositsiooni õigus moodustada riigikogu uurimiskomisjone.

Eks ilusa ymmarguse numbri saamiseks on seas ka ebamäärast mõminat: no kuidas sa ikka sunnid riigikogu liikmeid väärikalt käituma, kui nad seda lihtsalt ei suuda? Ei saa ju ytelda, et lollid ei tohi endi esindajaks lolli ja matsid matsi valida, kõik saadikud peavad olema intelligentsed ja viisakad. Aga noh, las need olla siis pealegi. Kui nurinat ei kosta, ei muutu ka kultuur.

Vaevalt see kõik läbi läheb, aga tubli ikkagi.


P.S. Nojah, Postimees kommenteerib seda samamoodi. Juhtub. Valitsuse ja välisministeeriumi võrdlus Tiibetiga on kyll huvitav. Kas nemad ka iseseisvust tahavad?

 
eXTReMe Tracker