Sunday, July 13, 2008

Tädid on olulised

Muude lõbustuste hulgas käisime hiljuti ka Salzburgis. See on linn, seepärast on seal palju maju ja inimesi. Kõiki yles lugeda ei jaksa ega teagi, silma jäid näiteks kindlus, katedraal, Mirabelli loss, kunstimuuseum ja maja, kus syndis Mozart.


Mozarti maja kuidagi eriliselt välja ei paista. Enam ta seal ei synni ega isegi ela mitte. Kyll aga on majas muuseum, kuhu me kahjuks ei jõudnud. Turistide alatine häda: aega on vähe ja kõik asjad pannakse liiga vara kinni. (Badeni nukumuuseumile Mozart muidugi ära ei tee, see oli lahti vaid kahest neljani pärastlõunal.) Noh, loodetavasti on kõik huvitav alles ka järgmisel korral, kui ma Salzburgi jõuan.

Tänav maja ees - Getreidegasse - oli inimesi paksult täis ja suhteliselt kitsas. Oli igasuguseid pudipadimyyjaid, kitsukesed käigud läksid kõrvaltänavatele ja kui hoolega järele mõtlen, siis ma autosid vist ei näinudki. Kas mõni hobunegi just seda tänavat pidi klopsis, ei mäleta. Pilte mul sellest kahjuks ei ole, sest fotoka patareituli vilkus punaselt ning kogu uhke kindlus oli alles ees.



Igatahes oli seal muude myyjate seas ka tädi, kes näitas paarile põnnile marionette. Nukud keksisid ringi, lastel silmad suured. Olid vahvad kyll. Ja mul polnud aimugi, et see mammi on nii prominentne, et teda ka Wikipedias mainitakse. Ainult et Wikis pole tast yhtki fotot.

Õpetlik järeldus: kui näed mõnd tädi, pildista.


P.S. Salzburgi enda wikis on nukutädi täitsa olemas.



P.P.S. Yhe-linna-wiki (Yle Linna Viki?) on täitsa tore mõte. Tallinn-Tartu, tehke järgi!

 
eXTReMe Tracker