Monday, September 7, 2009

Google ennustab ilma

Avastasin mõne päeva eest, et Google'i kalendrisse on ilmunud mingid uued nubinad. Uurisin ja yllatusin meeldivalt.

Seda ma teadsin varemgi, et kuskilt sealt saab endale mobiili peale meeldetuletusi tellida. Alguses aga töötas see võimalus ainult USAs. Torkasin igaks juhuks nina sätetesse ning ennäe, Eestis teeb Google koostööd kolme suurema mobiilioperaatoriga. Väga meeldiv. Huvitav, miks keegi sellest ei räägi?

Tõsi, kui su kalender just väga hõre ei ole, kipuvad pidevad teated närvidele käima. Mõistlik on need ikkagi kinni keerata ning panna käsitsi teavituse igaks puhuks, kui seda tõepoolest vaja läheb. Kuskil väideti, et moodsa aja inimesed veedavad 90 protsenti ärkvelolekust helendavaid nelinurki jõllitades; minul on see protsent kindlasti suurem. Ent vahel liigun siiski ringi ja siis kulub mobiilile tulev teade ära.

Muuseas, väidetavasti on need teated tasuta. Igaks juhuks ootan enne ulatuslikumat pruukimist siiski järgmise kuu arve ära, sest neid mesilinnukesi ei või iial teada.

Väiksemate lõbustuste seast leidsin, et enda kalendrisse saab lisada ka kuufaasid - Google Sky jms kõrval mitte eriti yllatav - ja kohaliku ilma, mis Tallinna puhul on siiski juba tõeline yllatus. Huvitav, kust nad oma prognoosid võtavad? Ennustused kestavad kolm päeva ette ja on vähemalt viimased paar päeva paika pidanud.

Väga tubli igatahes. Mida neilt veel tahta võiks? Telekava? Selle esitamine Google Calendari jts suuremate kalendriprogrammide formaadis võiks tegelikult kohalike firmade endi huvides olla. Igasugused linnade ja asutuste kalendrid on meil ju praktiliselt loetamatud, kes neid pidevalt kammida viitsib.

Kontserdikorraldajate ja piletimyyjatega on sama lugu, Estoniast Kokakoolakino ja Tammsaare muuseumini Vargamäel. Võtke ja tehke, ei ole keeruline ega nõua palju tööd. Ehkki arvestades, et poolte Eesti riigiasutuste pressiteateid ei ole võimalik RSSiga tellida (ja pressiteadete tootjad võiksid nende levikust ise huvitatud olla), läheb vist veel kaua aega, kuni kasutajatele mõtlemisega sinnamaale jõutakse.

 
eXTReMe Tracker