Friday, October 6, 2006

FIEd varna, firmad riiulisse!

Eelmises jutujupis viidatud artiklile on tekkinud kommentaar. Keegi M kirjutab:

Mida riik hoopis tegema peaks, oleks ettevõtete asutamine ja omamine nii lihtsaks ja odavaks teha, et kellelgi ei oleks probleemi sellega - uuest aastast tulev ettevõtte asutamine 2 tunni jooksul online'is oleks esimene samm, kuid ka edaspidine ettevõtte "elushoidmine" peaks olema lihtsam. Nt võiks sisse tuua "dormant" ettevõtte mõiste, millel tegevuse puudumisel pole ka mingit aruandlust jms.

Riik kusjuures ei peaks võitlema riiulifirmade olemasoluga, kui see (asutamine ja omamine) oleks paremini läbimõeldud, lihtsam protsess ja täiesti digitaalne. Iga eraisik võiks siis pea olematute kuludega asutada kasvõi iga eraldi investeeringu jaoks erineva ettevõtte...

See kõik teeks näiteks abs. ebavajalikuks sellise nähtuse nagu FIE - kas keegi teab, milleks on see vajalik (peale selle et siiani on eraisikul seda mõnevõrra kergem pidada kui OÜ-d)?
Mulle see mõte meeldib. Eks M jätkab veel natuke ja ylejäänud jutt on minu maitse jaoks juba liigne entusiasm, aga selles lõigus kirjutatuga olen täiesti nõus.

Miks peaks firmade asutamine nii aeganõudev ja kulukas olema? Ja miks peaks inimene puulusikate treimiseks ennast mingite akronyymidega märgistama, pabereid mustama ja maksuametiga vaidlema? Kogu selle aja jooksul jõuaks ta palju puulusikaid teha. Või aktsiaid osta. Või muud teha, mis teda huvitab.

 
eXTReMe Tracker