Monday, April 7, 2008

Õpilasfirmade ideevõistluse võitis räket

Kunagise Eesti parima õpilasfirma tegevjuht Sander Saar yritab endale domeeni välja pressida. Lõbus lugu. Apple.ee senine omanik Mats Õun on saanud seda enda käes hoida vaid seepärast, et ta seal Apple'it ei ärrita. Aga ehkki Apple'i turtsakus on kurikuulus (vt kas või märtsikuu Wired), käib see noorel aferistil kahjuks yle ajude. Ja nii ta pisikeste rusikatega vehkida yritabki - lootuses, et kõik kardavad kohut sama palju kui ta ise.

Huvitavaid kysimusi on siin mitu, näiteks kas noorte äritalentide yhisus SENT ehk Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku (leheloos ikka veel vana nimega Young Business Talents Estonia) yritab ennast kolleegist hilinenult distantseerida või peetakse sellist ärimudelit igati kiiduväärseks. Ega nad väga kiired ei ole, oma vanalt domeenilt (www.ybt.ee) uuele (www.sent.ee) suunamine käis igatahes yle jõu.

Kahjuks pole loos kogu ilu ja toreduse kõrval sõnagi sellest, mille jaoks või mille alusel väike vapper väljapressija apple.ee-le pretendeerib. Kuulub talle ehk mõni õunanimeline juriidiline isik? Kaubamärk nyyd kyll vaevalt, pigem on poiss lugenud põnevusjutte vapratest domeeniröövlitest. Kivi ÄP kapsaaeda, paraku.

 
eXTReMe Tracker