Friday, January 16, 2009

Euroopa täna ei tööta

Tahaks näha võrdlusandmeid tööpuuduse kohta Euroopa Liidu riikides. Mis on loogiline koht nende leidmiseks? Muidugi ELi statistikaamet Eurostat.

Oi, kui palju vahvaid pealkirju! Ja kui pikad URLid! Kindlasti leiab siit palju põnevaid andmeid.

Näe, soovitatakse registreerida. Minugi poolest, kyllap ma tulen siia yha jälle.

Ah et kasutajanimi peab olema vähemalt 8 tähte pikk? No võib-olla neil on tõesti nii palju kasutajaid, et vähemaga ei tule välja. Proovime. Aga ei tea, miks seal ainult suurtähed olla tohivad?

Passwordis peab olema vähemalt 7 tähte ja number? No see on veel isegi ysna mõistlik soov.

Ankeet täidetud, kontrollime veel korra. Valmis. Vajutame nuppu ja... Unexpected error. Tahetakse sisselogimist. No proovime... Ikka error.

Äkki saan uuesti registreerida? Ei, registreerimise asemel tuleb seesama error ning nõutakse sisselogimist.

Ahhaa, vasemal all nurgas on koht, kus saab teatada probleemidest. Näe, kirjutame sõbralikule itionule ja kõik kysimused leiavad lahenduse! Hmmm, vist ei leia. Nõutakse sisselogimist.

Kuidas saab kasutaja sellises systeemis teatada, et ta ei saa registreerida? Arvatavasti ei saagi, registreerimisel pole vigu ette nähtud. Kasutajaid ilmselt ka mitte.

Et rõõm oleks täielik, viitab enamik toreda välimusega linke mitte statistikale, vaid Eurostati avalehele. No palju tänu vahvatele veebitreialitele, kes Euroopa maine ära kujundasid.


P.S. Lõpuks laekub siiski kiri, kus teatatakse registreerimisest. No näis, võib-olla hakkab kasutajanimi millaski isegi tööle. Aga suurte ja väikeste tähtede ning salasõna pikkuse pärast muretsejatest poleks kyll oodanud, et nad salasõna kirja sisse kirjutavad. Turvaeksperdid, my ass.

P.P.S. Need andmed, millele ma ligi pääsen, lõpevad igatahes 2007. Kahjuks pole ma ajaloolane. Kes tahab lugeda rohkem kui aastavanuseid uudiseid, vehkigu agaralt käega.

 
eXTReMe Tracker