Wednesday, January 21, 2009

Lõppjaam, meemireisijatel palume väljuda

Mõtlesin, millest täna kirjutada. Kohutav väsimus on peal. Mitu ööd ei ole mnagada saanud, isegi öösel kell neli ei tule und. Tööta või ära tööta, muretse millegi pärast või ära muretse. Ärkveloleku tunnid sulavad yheks kleepuvaks känkraks, millest suure vaevaga sabu ja sarvi eristad. Nii et mõte venib nagu tigu tatis ja mõtte omanik ei ole kah sugugi kirkaim kärbes kapis - või kuidas see ytelus käis. Kirkaim kirka kaevanduses. Mis iganes.

Õnneks leidsin postkastist meemi. Nii et ehkki ma muidu mingeid blogimänge eriti ei armasta, lähen seekord rõõmuga kergeima vastupanu teed. Eriliselt syvenemata ja mõtlemata.


***

1. Leia oma vanadest blogikirjutistest teemad, milles kajastuksid järgmised sõnad/ teemad ning lingita need.
Sõnad oleksid: pere; sõprus; armastus; mina ise; mida iganes (vabavalikuline teema, mida tahaksid esile tuua).

2. Anna 5:le blogipidajale meemi "teatepulk" edasi. Kaks neist peaksid olema Sinule uued blogitutvused.
Anna meemisosalemise teade ka blogipidajatele, näiteks kommentaarilahtrisse.

3. Meemi saanud blogipidaja kopeerib reeglid ja lingitab talle meemiulatanud blogi.
Kes viitsib, võib ise väikest vahvat mängu mängida: loe lauset ja mõistata, mis võiks olla selle kontekst. Siis piilu ja vaata järele. Minul ajas kyll juhtme kokku. (Aga see juhtub ka kergesti. Pigem on vastupidised juhtumid erandlikud.)

1. Pere, pere, pere, pere, pere.

"EYE ja euromais on yhtne NATO pere,
kel Reagan, Thatcher, Pinochet teeb pai ja ytleb tere."

"Mulle järgnes mu selja taga autost väljunud ostuhuviline pere."

"Käisime neljakesi Ambla vallas Lombi pere mahajäetud majapidamist koristamas (nagu yks jutukas kylamammi meile pärastlõunal seletas)."

"Kinnisvara, pere ja suguvõsa, harjumused, mälestused ja mugavus hoiavad kinni."

"Teiseks aga ei mõista ta inglise keelt - asjaolu, mis tagaks Arnoldile tingimatu ja siira toetuse kogu YRO ametnike yksmeelse ja vennaliku pere poolt."

2. Sõprus.

"Tema jutustas aga edasi, kui tore on ikka rahvaste sõprus ja kui tähtis on hästi läbi saada ja et iga rahva seas on nihukesi ja nahukesi ja päris mõistlikke inimesi kah."

3. Armastus, armastus, armastus.

"Kui hale on vaadata inimesi, keda innustab mingi lapsik, meeletu armastus püsside ja trummide vastu!"

"Harva oskavad inimesed puhast ja yllast armastust hinnata, räägitagu sellest siis kui palju tahes."

"Lugesid lapsukesed hiljuti "Rehepappi" ja vaidlesid tykk aega, kuni neile kuulutati, et "Rehepapi" peaidee olevat armastus. No kuidas saab armastus "Rehepapi" peaidee olla?"

4. Mina ise.

"Mina ise kyll oma blogi ei näe."

5. Mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes, mida iganes.

"Esimeses seostatakse kaks seostumatut asja, teises oskab vapper võitleja esineda ainult õigetes kohtades ning kolmandas põhjendatakse rahanappusega mida iganes - näiteks yhe pisiimpeeriumi laiendamist."

"Öeldagu rottide kohta mida iganes, ent nad ei lõiganud katkust kasu."

"St, loomulikult on see poliitiliselt sedaviisi kujunenud ja hirmus vahva ja mida iganes."

"Mida iganes."

"Koht, kuhu pöördub kohalik, kui ta tahab Eesti kohta infot või õppida keelt või lugeda kirjandust või mida iganes Eestisse puutuvat, millega saatkonda koormata oleks liiast."

"See tähendab aga, et tegelikult on rahvas nagu savi, millest võib voolida, mida iganes: auto, maja ja purjejahi, kas või trooni Suurele Juhile ning järi, millele jalgu toetada."

"Mida iganes sa ka mõtlesid, see kaob."

"Täpsemalt siis rõivapudukaupmees: poodnik, kes myytas eelkõige rõivategemiseks olulisi pudinaid nagu nööbid, niidid ja lindid, sekka valmis aksessuaare nagu mytsid ja kindad, algselt aga kõikvõimalikku muudki pudi-padi: mõõku, sarvi, hiirelõkse, krutsifikse... mida iganes."

"Haisutatakse löriseva bensiinimootoriga (või mida iganes nad sinna sisse panevad) ning et lõpuks ikkagi kõike puhtaks ei saada, hakatakse homme jälle otsast pihta."


***

Sageduse järgi otsustades on mul siin kaunikesti ebamäärane ja pohhuistlik blogi.
Mida iganes.


***

Punkte 2 ja 3 ma kyll enam täita ei viitsi, isegi yle lugeda mitte. Kui keegi tahab seda edasi mängida, võib vabalt väita, et minu käest sai. Mina olen ikka nõus syydi olema, see tuleb mul hästi välja.

Siin on siis selle meemi kuulsusetu lõppjaam, jajah.


***

Ostsin päeval koju tulles apteegist yhe hea ja õnnetu inimese soovitatud "Hea une tablette". Näis, ehk aitavad.


***

Elu tundub palju muretum, kui saad teada, millised mured teistel on. Kysimus pole selles, et kellelgi kuskil on alati hullem; abstraktsioonid ei maksa midagi. Kysimus on selles, et kellelgi lähedasel on palju hullem, nii halb, et ei oleks suutnud kujutledagi. Tema pärast muretsedes lakkad enda muredest hoolimast.

 
eXTReMe Tracker