Tuesday, February 9, 2010

Millest pajatas päev

Jälle liiga väsinud, et midagi olulist ja pikka kirjutada. Mida tänane väsitav päev siis mulle õpetas?

Kui on arusaamatusi, ole vait ja tee oma töö ära, seesama tykk, millega sa silmitsi sattusid. Paremaks ei muutu seletamisest miski, ainult inimesed solvuvad. Isegi, kui ytlevad, et ei solvu. Töö tuleb niikuinii lõpuks sul endal teha.

Hommikuti tuleb töötada lapakaga, soovitavalt mõnes naabermaja võrgus. Kui kõigil korteritel on elektrisysteem korras ja korgid õiged, ei tähenda see, et igayhe normaalset koormust ka pystaku kork kanda jaksaks. Arvestades, et korteriyhistu esimehel on linnavolikoguski tegemist kyllalt, ei maksa maja elektrisysteemi uuendust nii pea loota. Õnneks töötab dušš ka pimedas.

Ei ole minu asi maailma parandada. Maailm ei taha enamasti, et teda parandataks. See on vaev ja närvikulu, mille eest ei maksta. Kyll tehakse sellest järeldus, et sa oledki sedasorti masohhist, kellele meeldib tasuta töötada. Inimesed on masohhistide suhtes kenad ja vastutulelikud. Nagu teada, on igasugune initsiatiiv karistatav.

Yldiselt tuleb tööd siiski rohkem teha. See aitab kõikide hädade vastu ning ei jäta aega lollidele mõtetele. Alati on võimalik teha veel rohkem tööd.

Loodetavasti ei võtnud ma õppust.

 
eXTReMe Tracker