Monday, October 2, 2006

Väikesed toredad asjad.

Meeldib see teile või mitte, enamik bussijuhte kuulab Elmari raadiot. Ega see neid ei huvitagi, kas see sõitjatele meeldib. Mõni saab suhteliselt tasakesi hakkama, nii et jube on ainult esimestes ridades tema läheduses, mõni on kehvema kuulmisega ja paneb "proletapeedi", nagu kirjutas kunagi keegi Ekspressi muusikaarvustaja, yle terve bussi yyrgama, et ykski tuim hing helikunsti imedest puutumata ei jääks. Yhest sellisest, kes ei paistnud aimavatki, et ta kunagi selle eest tappa võidakse, tahtsin kunagi kirjutada Eduard Wiiraltiga seoses, kuid nagu paljud head asjad, jäi seegi jutt soiku.

Viimastel aastatel on saatuslik Elmari-tõbi hiilinud ka taksojuhtide autoraadiotesse. Mis teha, taksos ei päästa sind ka tagumises reas istumine. Kui viis aastat tagasi võis pooltes taksodes veel Kukut kuulata, siis praeguseks on "tippintellektuaalid" muutunud tõeliselt haruldasteks. Ehkki, jah, kuu või kahe eest kuulas yks džentelmen õhtustel tänavatel seilates Jarréd.

Aga täna kohtusin ma taksojuhiga, kelle hämarat salongi lõikas Pink Floyd. Nagu ytles elevant yhes muistses anekdoodis: "Vetšnõi kaaaif!" Ausõna, oleksin tahtnud veel kuhugi sõita. Nii ma lõpuks ytlesingi.



***

Jälle yks tehnovidin majapidamises juures: sain täna sammulugeja kätte. Punases Pilvelõhkujas aeti nädal aega kampu kokku, et käimisvõistlusel osaleda. Meeskond, kes homsest kuni oktoobri lõpuni kõige rohkem samme kokku saab, omandab igavese kuulsuse ja tänu pluss veel mingi auhinna. Vist Sportlandi kinkekaardi vms, millega mul midagi teha pole. Sammudega kyll, need kuluvad marjaks ära. Imelik ja naljakas riistapuu on, õpetus segasevõitu ja ise sihuke...pisike. Kuidagi ma ta siiski tööle sain ja midagi ta loendab. Ootame homset.



***

Hommikul käisin postkontoris kolme lipikuga, millel saatjaks kirjas "USA". Kahekymneminutise sebimise käigus (miks nad enda pakke mingisse systeemi ei pane?) sain kolme asemel kätte neli, vahepeal oli yks juurde tulnud. Töö juures koukisin neljast pakist kolm lahti. Mida seal kõike ei olnud! Kolm osa "Wheel of Time'i" sarjast pluss yks kogumik "Legende", "Genghis Khan and the Making of the Modern World", kogumik Buffy lugusid, Marenboni "Early Medieval Philosophy", Cadigani antoloogia "The Ultimate Cyberpunk"... Nämm, nämm, mats.

Koju tulles leidsin aga postkastist uue lipiku. Saatjaks oli seekord "San Francisco".

Vahva ja uskumatu: Eesti Post õpib geograafiat.

 
eXTReMe Tracker