Friday, April 27, 2007

Veebiajakirjandus: info kui uimane kissell

Päevalehtede saidid on aeglased. Nagu ikka suurte jamade korral, on kõige stabiilsem Äripäev, kus info pole kyll eriti operatiivne, aga kõik oluline on olemas. (Annika oli siiski miskil ajal Pärnu maanteel, loodame, et viga ei saanud.) EPL ei võta yldse toru ja Postimees venib nagu tatt. Neil on muidugi eriti intelligentne komme oma lehte kogu aeg uuendada, nii et kui yhendus on sant ja jutt pikk, kaob see sul poole lugemise peal eest ning oodates lähevad seljakarvad halliks. Lisaks topib P-mees suvalistesse kohtadesse isekäivituvaid videoaknakesi, nii et brauseri teises aknas nahistades hakkas järsku Ansip lobisema. Eesti lehtede saite teevad praegu teismelised, tuleb see mood kuidagi yle elada. Kannatame ära.

Kõige funktsionaalsem allikas ongi praegu blog.tr.ee. Minutit pole vaadanud, see on viimasel ajal liialt alla käinud. Aga lappad 20 blogikirja läbi ning teadki juba rohkem kui teada tahtsid.

Kes ytles, et muus maailmas uudised Eestit ei maini? Malaisia 13. kuninga kroonimise ja Guernica 70. aastapäevaga on muidugi raske konkureerida, ent Google Newsis rääkisid päringus "Estonia" rahutustest esimene, kolmas ja viies viide. Lugema ei hakanud, kyll homme jõuab ka.

Enne homset ei viitsi kyll asja pikemalt analyysida ning siis on juba kõik kohad jahumist täis. Samas - kui igayhel on ses asjas midagi ytelda, kyllap oleks mulgi. Eks näis, kas muude tegemiste kõrvalt aega leian.

 
eXTReMe Tracker