Wednesday, September 2, 2009

Uus partei: Vene Roheline Rahvaerakond

Kohe-kohe kukub valimisliitude moodustamise tähtaeg. Väiksemates seltskondades tegitab see muidugi vastupandamatu kihu viimasel hetkel kellegagi yhineda. Igas baaris võib täna õhtul kohata mõnd lipsustatud härrasmeest, kes klaasistunud pilgul lällutab: "Tul... tull... ähh. Tule minuga valalimistele! Valalalimistele. Hõkk!" Kõik muudkui landivad ja aina lõbusamaks läheb.

Nagu rahvasuu juba varem ennustas, pyyavad nyyd ka venelased Rohvaliidu sängi pugeda. Sedapuhku siis Vene Erakond Eestis.

Kahe otsaga asi. Yhelt poolt kirjutab VEE muidugi oma programmis: "Ökoloogia seisund ning looduslikud tingimused on inimkonnale äärmiselt olulised. Tehnoloogilisel ajastul oleme me kohustatud hoidma ja kaitsma ümbitsevat looduskeskkonda, mis on iga inimese elu põhialuseks."

Ilus ja kaunis. Teisalt kirjutatakse samas ka nii: "Saades ajaloolistel põhjustel kõige suuremaks rahvusvähemuseks mängivad venelased olulist rolli riigi multikultuurilises ühiskonnas ning on Eesti rahva ning Euroopa elukoosluse tähtsaimaks koostisosaks."

Venelased kui Euroopa elukoosluse tähtsaim koostisosa? Õite ökoloogiline lähenemine meil. Kogu oma sympaatia juures venelaste vastu arvan ma siiski, et isegi putukaid on Euroopas rohkem, rääkimata muidugi bakteritest. Aga kus olekski parem koht ökoloogiaõpinguteks kui roheliste seas haljal poliitika-aasal?

Kuhu edasi? Praegu on aega, lõunagi pole veel käes. Pakun tõelistele teoinimestele välja tänase graafiku:
12.00-14.00 liitumine kristlike demokraatidega;
14.00-16.00 liitumine Iseseisvusparteiga;
16.00-18.00 liitumine anarhistidega;
18.00-20.00 liitumine Vasakparteiga;
20.00 rõõm tehtud tööst ning Eesti Nišierakonna pidu, kus tähistatakse peatset valimisvõitu ja Suure Tyyrimehe linnapeaametit.

Aga nyyd kähku, telefonid pihku ja usinasti helistama! Töö ei hyya tegijat või kuidas see vanasõna käiski.

 
eXTReMe Tracker