Thursday, July 13, 2006

Krokodilli nukker saatus

Homses lehes räägib Ants Pak ka liigutava loo, kuidas Kadarbiku talu piiravad alatud lapsevanemad, kes viskavad kaheksa-aastased lapsukesed hommikul tema aia taha ja õhtul sealt jälle yles korjavad. Ei taha tema neid mitte, no kohe kuidagi ei taha, aga kuidas sa jätad vaesekesed ilma hoolde - tuleb nad ikkagi kaheksaks tunniks tööle rakendada. Ja kui nad juba tööl on, ega neid keegi muidugi täistööpäevale sunni, oh ei, lihtsalt varem katki jätta ei saa. Aga sundi pole mingisugust.

Itkeda tahaks, nutta ja halada ihkaksin Paki ärarääkimata kurva saatuse pärast. Inimesed, oh, eesti rahvas, miks te õnnetut kylameest kyll niimoodi taga kiusate? Mis on tema teile teinud? Ainult isamaa hyveks, tema auks ja hiilguseks on Pak kurke, kapsaid ja smuutisid kasvatanud! Halastage ometi!
"Kartke vähemalt jumalat, Vladimir Iljitš!" ytles ununenud mutike raamatus "Lenini elu".

Ei ole kerge see kohtlase elu. Kõiki pead sina kuulama, vaene Albikära Ants, armsa kodukyla iga tahtmist pead sina tegema. Tullakse ja yteldakse: riku seadust! ja Ants kohe vupsti valmis, ihu ja hing palavas käsutäitmise ihas leegitsemas.
Ei tea, kui seesama kaheksa-aastane talle koju tuuakse ja kästakse sugulisse vahekorda astuda, kas sunnib ka siis Antsu hale syda teda kohe pykse maha ajama?

"Igasuguseid pedofiile liigub ringi!" hoiatab Ants Pak.
Inimesed, olge valvsad!

 
eXTReMe Tracker