Saturday, February 9, 2008

Prygikolli memuaarid

Mõne päeva eest leidsin postkastist Jaak Juske allkirjaga paberi. Kokku kolm lehte, neist kaks ilme järgi otsustades linnavalitsuse lehelt prinditud. Võtsin need täna kasutusele ja sukeldusin prygikotti. Assistent lappas Ragn-Sellsi prygisortimisjuhist.

Päev otsa seisis kraanikausis rivi konservipurke, igas tilk nõudepesuvahendit ja vesi peal. Pakendid vaja ju puhtaks saada. Kui keegi muu selle asjakorraldusega rikkaks ei saa, siis Fairyde myyjad ja Tallinna Vesi peaksid kyll rõõmsad olema.

Paber läheb paberkotti, nagu siis, kui meil yksvahe varemgi paberikonteiner oli. Sellega on kõik selge. (Või, noh, mitte päris. Täisnuusatud pabersalvrätt on ikkagi olmejääde... eks ole? Või oli ta laguneja? Ei mäleta.)

Kuidas teha elektroonika ymber olnud kiledega? See kõva plast, noh, mis fotoka akude laadija ymber pannakse. Vorstikile on olmejääde, saiakile aga pakend. Noh, ju on siis need kah pakendid. Elektroonika pole enamasti väga rasvane.

(Muuseas, akulaadijad on omaette teema. Miks pagana pärast saab 2700seid GP akusid osta yksnes koos akulaadijaga ning vastupidi? Mul kadus yks laadija maale ära, akud on fotokas alles, aga nyyd pidin teise ostma. Kuskilt ei leidnud sama mahukat laadijat, eraldi myydavad laadijad laeks need akud aga yksnes poole peale. No ei ole säästlik lahendus, võta kust otsast tahes.)

Jogurti ymbert võetud karp on pakend, kile aga olme. Nii palju siis paljude unistusest, et Eesti pesunööre hakkavad kaunistama kuivavad piimapakirivid.

Trobikond pisemaid jaotuskysimusi veel, aga liigitatud see kotitäis saab. Tore. Suur jagu jääb ikka samasse olmeprykki, teine - kopsakamgi - kott sisaldab pakendeid. Biojäätmeid praegu olmest välja korjata ei viitsi, järgmine kord. Paberi kott on veel poolik. Saadame põnnid prygi viima.

Tagasitulijad toovad hiiobisõnumi: pakendikonteinerit polegi. Vaatan postkastist leitud dokumente. Õige, ei peagi olema. Nojah, nad olid pakendid siis olmeprykki pannud. Mis seal ikka, uurin hiljem lähedases bussipeatuses seisvat triibulist konteinerivorsti. Vanasti oli seal kyll vaid paber-plast-klaas, aga ehk on nyyd siis pakend-bio-olme. Või muu sellesarnane.

Linna pealt naastes tuleb järgmine häiriv yllatus: prygivorsti polegi. Hmmm. Ega ma pole teist vist juba ammu näinud. Dokustaadid soovitavad aga viia pakendid kohalikku jäätmejaama (kus see on? kas meil on yldse mõni?) või selleks ettenähtud vastuvõtupunkti.

No aitäh soovitamast. Autot mul pole, nii et loodetavasti on see jäätmejaam kuskil lähedal. Bussi ma oma taaraga kyll ei trygi. Lähim elus inimesega pakendivastuvõtt on vast ehk kilomeetri-pooleteise kaugusel poetaguses. Lahti siis, kui jumal juhatab, räpasem kui Pariisi kloaak keskajal ning tavaliselt tihedalt parme täis. Vastu võetakse seda, mis pähe tuleb, sõna "teenindus" hoia aga heaga endale.

Eks kunagi uurin seda jäätmejaama asja, seni kõlbab mulle olmeprygikast kyll. Kellele ei meeldi, viigu ise mujale.
Muidu oli lõbus. Nädala pärast jälle.



Ah et miks Juske? Ta on korteriyhistu esimees, sestap kirjutabki. Ja tubli on.
Oleks nyyd vaid pakendeid kah kuhugi viia...

 
eXTReMe Tracker