Tuesday, August 18, 2009

Arctic Sea - rahvaste sõpruse symbol!

Kui Venemaalt mõni uudis tuleb, on eestlaste esimene reaktsioon loomulikult paanika. Nii nyydki, mil Peetri sigitatud kuulsusrikas laevastik Läänemerelt ulgumerele hulkuma pääsenud laevukest päästis ning oma vägitykist pool ilma täis pasundas. Juba tõstab mõni murelik mees oma kaebliku healekese taeva poole ja hädaldab:

Häda, oh häda!
Näe, jälle kuulutavad Nemad,
et laevakaaperdajad
ja kurjad laaberdajad
olnud venelased, eestlased ja lätlased koos,
just nagu muiste vitaalivennad.
Järjekordne rynnak ja propaganda
on võetud väikeste vaeste Baltimaade vastu panda!
Oh häda, see kõik on kindlasti kohutav laim,
mille taga on Silver Ykssilm,
õel tiblast provokaator
ning homme kukub meile pähe ekskavaator!


Tegelikult tähendaks eestlastest, lätlastest ja venelastest (või vastavate maade kodanikest) koosneva piraadijõugu puhul Eesti riigi syydlaseks nimetamine, et samamoodi muutuks äärmiselt kahtlaseks ka Läti ja Venemaa. Jagatud rõõm on kolmekordne vorst või kuidas see vanasõna käiski. Nii et niisugusi järeldusi teha oleks kaunis absurdne.

Pigem võiks vahvat uudist tuua näitena rahvaste sõprusest: olgu riikide suhtes, millised nad just parasjagu on, ent era- ja kolmandas sektoris leiavad toredad inimesed alati yhise keele. Ikka leidub mõni reibas ettevõtmine või lõbus seiklus, mis lihtsad inimesed oma väikeste, ent yldinimlike huvidega yhte seob. Ole sa eestlane, lätlane, venelane, juut või setu - kõigile meeldib Johnny Depp.

 
eXTReMe Tracker