Thursday, August 20, 2009

Saarlased korjavad raha kosmilise energia voo jaoks

Skeptik.ee kirjutab Saaremaa esoteerikust, kunstnikust, "ajaloolasest", uriiniravitsejast ja vandenõuteoreetikust Enn Kaljost. Lõbus lugemine. Saaremaa paene pind paistab viimasel ajal yldse hulludele viljakas olevat, igatahes kasvavad need seal paremini kui kartulid.

Oma Saares ilmus hiljuti lugu "Saaremaa Stonehenge", kus keegi kristliku kultuuriloo magister Karl Kello esitles saladusse jäetud paigas asuvat megaliitilist observatooriumi.

Selle muinasobservatooriumi puhul võib olla ühtlasi tegu ka tervenduskompleksiga. Teatud kivi(ringi)del on tundlike inimeste kinnitusel selgesti tunnetatav tervistav mõju. Kivistruktuur kui ühenduslüli mikro- ja makrokosmose vahel, saavutamaks kooskõla kõiksusega?

Taevatähtede ja pööripäevapäikese tõusu-loojangupunktide ning kuuliikumise järgi orienteeritud kiviringid ja üksikud suured kivid võivad kujutada endast taevapildi koopiat, n-ö maatriksit, mis, sattudes kindlal aastaajal / kuupäeval / kellaajal koherentsi kosmilise kvant- resp. infoväljaga, avab hetkeks n-ö värava.

Võimalik, et kiviridade abil saab lisaks teatud tähtpäevadele jmt määrata ära need hetked, mil see maatriks töötab kõige tõhusamalt – et tagada korrastava ja tasakaalustava kosmilise energia voog kogukonna jaoks elulistel eesmärkidel: tervendamine, viljakus, kogukonna sidusus. Inimeste heakäekäigu nimel oli eluliselt vajalik teada täpset aega rituaalide läbiviimiseks.
(Kirjaviis muutmata.)

Oma Saare toimetus, "tutvunud kohapealse olustiku ning ettepaneku autori eelnevate ja käsilolevate kirjatöödega", kilkas vaimustusest ja soovitas "luua selle muinasobservatooriumikompleksi arendustegevuseks fond". Ei oska mina ytelda, kust nad sedavõrd muljetavaldavaid kirjatykke lugeda said, et kivide kosmilise kvantväljaga koherentsi ajamiseks raha korjata tahavad, aga ega terve lehetoimetus järsku kollektiivselt lolliks ka minna saanud.

Ju neil selleks hea põhjus on. Päike on ikkagi mõni päev ysna ere ja peakatte võib ulakas meretuul sootuks lainetesse pyhkida, pea siis need tasakaalustava kosmilise energia kogukonna jaoks elulistel eesmärkidel arendamise fondid ei tule. Ehk loodab Oma Saar väikeste roheliste mehikeste seast lugejaid värvata? Majanduskriisi aegu kulub väike lisasissetulek ikka ära.

Kurvem on uudis Saaremaa niigi vaevu hingitsevatele spaadele: kui iga sant ja setu võib käia mereäärses tervenduskompleksis kvantväljal peesitamas, on neil raske konkurentsis pysida. Ehk saavad endised spaatöötajad siis vähemasti Oma Saare fondilt palka, et kividel sammalt kammida ja kosmilisi kiiri läikima lyya.

Kui keegi tahab aga õppida lähemalt tundma viise, kuidas kivistruktuurid kui yhenduslylid mikro- ja makrokosmose vahel aitavad saavutada kooskõla kõiksusega, võtab kõik teadmistejanused lahkesti vastu EELK Uduteaduse Instituut. Sealt niisugused targad magistriherrad oma kvaliteetse hariduse saavadki.

 
eXTReMe Tracker