Friday, October 31, 2008

Hartmann päästab Eestimaa

Mõtlesin ikka, et toreda riigikoguja Toomas Trapido algatatud roheportaal Bioneer on lihtsalt uus vahva väljaanne. Aga selgub, et see toetab ka vanu ja väärikaid põhimõtteid. Näiteks toda kaunist sententsi Murphy seadustekogust, mis kõlas umbes nii: "On ebamoraalne jätta kollanokkadele alles nende raha."

Ning tõesti-tõesti, Bioneer promobki kõikvõimalikke šarlatane, kes lollidel nahka yle kõrvade sikutavad. Eile söödeti lugejaile ette vana lugu sellest, kuidas kogu maad katab hirrrmus kole Hartmanni võrgustik, mille sõlmpunktides juhtuvad hädad ja õnnetused.

Hartmann ise oli ilmakuulus tark ja õilis onkoloog, kes uue rahalypsimasina leiutajana kindlasti õndsaks sai. Hartmanni võrgustikust elatuvad niinimetatud vitsamehed, kes ennast ka teadusesarnase nimega "geobioloogideks" kutsuvad - mitte seepärast, et nad tõepoolest sellenimelise teadusega tegeleks (mis uurib näiteks mikroobide ja mineraalide seoseid), vaid kuna nende myygijutt ei sobi ei geoloogia ega bioloogiaga. Tänu Hartmanni leiutisele saavad nad mööda kergeusklike tube ringi käia ning nuriseda, kui võimatult pahad on ikka need eluasemed. Probleem on nimelt selles, et sellesinase hypoteetilise ruudustiku kylg olla 2-2,3 meetri pikk, nii et vähegi korralikku mõõtu voodit saab võrku riivamata vaid pysti paigutada. Seega on võrgustik praktiliselt kindla peale minek.

Hartmanni võivad oma kaitsepyhakuks pidada ka džuudikasvatajad ja lambapidajad, kuna tema võrgu halva mõju vastu aitab ka voodi alla pandud lambanahk või džuutvaip. Mõni pidada džuuttooteid ekstra sel eesmärgil Eestissegi tooma. Võib-olla on neist abi ka mõrtsukalike veesoonte vastu, kuna enamik esoteerikahuvilisi ajab need Hartmanni võrgustikuga järjekindlalt sassi, ent pole ikka veel ära surnud.

Tubli, Toomas! Ent miks peab mõtlema nii väikeselt? Järgmiseks võiks algatada riigikogus hiidprojekti, mille käigus kogu Eestit kattev Hartmanni võrgustik maa seest välja kaevatakse ja ära põletatakse. Või ladustatakse kuhugi ökoloogiliselt säästlikul moel. Sel viisil saab puhitistes vaevlevast riigieelarvest mugavasti raha välja nõristada, hulk inimesi leiab aga raskel ajal tööd.

Ja kui see projekt läbi, võib alati midagi uut välja mõelda - näiteks algatada e-tervise kõrvale ka a-tervise projekt, et salvestada kõigi Eesti elanike astraalkehade andmed. Või teha kohustuslikuks teleka peale asetatavad kvantmehhaanilised kivid, mis halva energia ära söövad. Või ehitada kogu Toompea kohale pyramiidi, et riigikogu ja valitsus igavesti pysiks. Tööpõld on lõputu, haara ainult hangu järele ja hakka viskama.


***

Ah et mis see mind puudutab? Õige eestlane on ju kuss, kui naabri hobust varastatakse. Kui näiteks Maaleht jama ajab, lööngi enamasti käega. Paraku olen pidanud ysna mitu korda selgitama, et roheline ei tähenda alati esoteerikahullu idiooti. See selgitus ei veena aga varsti kedagi.

 
eXTReMe Tracker