Wednesday, October 15, 2008

Kuidas tunda ära kurjategijat?

Tänase pirni pani Eesti Politsei, vahendas (väikeste kirjavigadega) EPL:

"Rõhutan veelkord, et maantee servas mustlase välimusega meeste peatumismärguandeid tuleb eirata ning teatada sellest kohe helistades politsei lühinumbrile 110," ütles Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse.
Et mustlane on pätt ja kaabakas, teab igayks. Mis asja on sellisel maantee ääres kätt tõsta? Ei, kuritegevus tuleb lõigata ära selle juurte juurest. Viru politsei alustab peagi ennetusprogrammiga, mille käigus teibitakse kõigil mustlase välimusega imikutel juba synnitusmajas käed teibiga keha kylge, et nad ei saaks tulevikus autosid peatada.

Järgmiseks mõeldakse ka teiste elanikkonna kihtide peale, keda iseloomustab kuritegelik fysiognoomia - näiteks juudid, kommunistid ja vabamyyrlased. Ainuke probleem on, kuidas neid ära tunda - näiteks mustlasi on ju Eestis vähe, igayks pole näinudki. Abi-, muidu-, munitsipaalpolitseinike ja vabatahtlike abistamiseks riputan siia väikese pildigalerii.



Mustlane. Vaadake seda vilavat pilku ja libedat naeratust - kahtlemata mõlgub tal meeles juba järgmine pettus! Niisugune mees võib terve riigi ära varastada.



Juut. Längus silmad ja lõualott on juutidele eriti iseloomulikud. Ning kes veel kannaks kikilipsu isegi politseifotol?



Kommunist. Taas kord libe naeratus ja kahtlase intelligendinäraka moodi prillid. Nende taga peitub aga rahvusvaheline õõnestustegevus, mille palgelt vaid isamaalised kyynised suudavad elajamaski maha kiskuda.



Vabamyyrlane. No kas säherduse töllakil mokaga saab siis mõni aus inimene päise päeva ajal ringi käia? Siililegi selge, et ei saa! Isegi pea ei taha niisuguse kaela otsas otse seista.



Lõpetuseks võrdlusmaterjal: jalgrattasportlased puhkehetkel pärast väsitavat trenni oma kodumaa hyvanguks. Ausad eesti mehed kõik.


P.S. Olgu siis ka väike mõistatusmäng: kes kõik piltidel kujutatud nimepidi yles loeb, saab auhinnaks kypsise. Või sellega võrdsustatud isiku, kokkuleppel.

 
eXTReMe Tracker