Monday, June 16, 2008

Aklimatisatsioon

Kuuajase haiguslehe järel taas tööl. Tohtrid remontisid mind, arhitektid kontorit. Nii et uut ja huvitavat on palju.

Sain endale vahva varjulise nurgakese mitte kyll päris akna ääres, aga see-eest ysna omaette. Vastupidiselt mõnele kaebusele minu kandis õnneks kylma tuult ei ole. Tooli ei ole samuti. Ei läinud otsima ka, istun praegu enam-vähem mugavalt laua peal lösakil. Kola sain enne kolimist pakitud kahte pisikesse kasti, mis mahtusid kenasti alumisse lauasahtlisse. Välja võtsin ainult Iiri laualipu ja karbikese myntidega kohviautomaadi jaoks. Kunagi juuli lõpus või augustis tuleb niikuinii uuesti kolida, pole mõtet pysivat laagrit asutada. Ehkki kola kipub kogunema, pole mulle tegelikult eluks palju vaja. Lapakat tassin niikuinii kaasas.

Kontor on kah tykati pooliku ja ajutise väljanägemisega. Laes on augud, kust paistavad juhtmed. Lampidel pole klaase - aga võib-olla see peabki nii olema. Kujundus on popp ja noortepärane. Uued nõupidamisruumid näevad välja nagu kemmergud - vähemalt väljast, sisse pole vaadanud. Hirmsasti tahaks ukse peale kolmnurga joonistada. Kööginurka minejaile on ehitatud lõks, astme alla peidetud valgusti saab pidevalt jalahoope. Köök on yldse kummaliselt lahtine, baarilett jääb otse peatoimetaja selja taha ning kohviautomaadi pidev surin teeb talle kindlasti rõõmu. Hea on kuulda, kuidas rahvas tööd teeb. Tema kuklatagune sein on aga ahvatlevalt tyhi. Et varem neljandal korrusel tilpnenud veebikaamera ära kaotati - kas mõnes pilapoes myyakse odavaid veebikaamera imitatsioone?

Uued ylesanded on segased, kinnisvaras ma ei orienteeru. Õnneks on järgmine esmaspäev pyha ja rubriik ei ilmu, saan rohkem aega kohanemiseks. Pakkusin juba välja, et võin kohe valmis kirjutada loo sellest, kuidas juunis-juulis turg arvatavasti ei elavne. Niisuguse jutu jaoks pole yhtki allikat vajagi, ma võin nad kas või välja mõelda. ""Meie hinnangul ei tule turusituatsioonis olulisi muutusi enne suve lõppu," lausus kinnisvarabyroo Vana Maa juhataja Andres Kasejalg." Ei lubatud, firmad ja inimesed pidavat ikka päris olema. Oh kaev.

Katsun siis ylehomsed kyljed kokku panna ja eelmise nädala lehed läbi lugeda, saan omadega kuidagi järje peale. Maailmas on kindlasti igavamaidki asju kui kinnisvara, nad lihtsalt ei tule mulle meelde.

 
eXTReMe Tracker