Tuesday, June 3, 2008

Kõik börsispekulandid Google'isse!

Google annab oma ametlikus blogis teada, et nyydsest on NASDAQi aktsiakursid Google Finance'is reaalajas kättesaadavad. Ähvardati sellega juba tykk aega tagasi, nyyd siis jõudis pärale. Juhuu.

Selgituseks neile, kes ei tea, mida see tähendab: vaatamata interneti imedele ja popile arvutustehnikale hoidsid börsid siiani kursse vaka all varjul. Tasuta teenuste kaudu pääses ligi vaid 15-20 minutit vanadele kurssidele (vanus sõltub börsist). Aga veerand tunniga võib börsil mõndagi juhtuda. Tasulised teenused seevastu tasuvad end ära inimesele, kes spekuleerimisega pidevalt tegeleb, ent mitte neile, kes teevad mõne tehingu kuus suhteliselt väikeste summadega. Neid viimaseid polegi nii vähe.

Noh, eks sai muidugi ka siiani kuidagi elatud. Samas - sai ka siis, kui suures saalis paberitega vehiti ja häält ära karjuti. NASDAQi kokkulepe Google'iga on ysna korralik murrang suhtumises. Kyllap ajapikku järgnevad ka teised börsid.

Kui lisada koogile kirsiks teadmine, et Google Finance on kenasti seotud Google Docsiga, kus igayks võib joonistada endale tabeli aktsiate kõikvõimalike parameetritega ning kasutada tulusate tehingute leidmiseks oma lemmikindikaatoreid, siis teeb see kõik ilmselt paljudele rõõmu.

 
eXTReMe Tracker