Sunday, November 23, 2008

Kas teil on ka ilus ilm?

Või siis täpsemalt: kas teil on ilm sama ilus?

Mina, ullike, suutsin valida just tänase päeva väljaskäimiseks. Või, noh, mis seal valida - autokooli esimene teooriatund oli juba ammu paigas. Kui tuleb minna, siis tuleb. Hambuni mantlisse ja teele.


Istusin tunnis ja mõtlesin, et täna oleks suurepärane ilm sõidutundideks. Kui niisugustes tingimustes sõitma õpid, ei murra sind enam miski. Noh, võib-olla peale päikese - ei ole harjunud, et miski hele asi näkku paistab. Enamik sõidab praegu aeglaselt ka, ilusa ilmaga ollakse uljamad. Nii et võib ka teistpidi võtta.

Pärast oli hirmsasti tarvis poodi minna, alguses liiklusõpikut ostma ja pärast toiduaineid varuma. Oi, ma needsin seda lolli mõtet, kui raskete kompsudega mööda linna trampisin ja teise käega kybarat kinni hoidsin - veel enam aga siis, kui kotid isukalt lund ahmisid ning raamatumärss rebenes.


Lund on yldse kyllaga, võiks isegi eksportida. Täna oleks vähemalt Tallinna sydalinnas kyll Tartu maratoni kenasti peetud saanud. Soovitavalt kõnniteedel - kes siis nii rumal on, et sealt lund lykkab! Säherduse ilmaga tuleks kolm korda päevas lund ajada, aga võib-olla ka kuus. Parem on kevade peale loota.

Võtad taskust ninanuuskamiseks rätiku, tuiskab tasku kohe lund täis. Tõmbad kinda käest, et telefoni haarata - pead pärast kinda jälle tyhjaks raputama. Mitte ilm, vaid pagooda, yteldi ennevanasti. Ehk nagu seltskondlikult väljendus porutšik Rževski: "Sobaki nizka letajut..." Järgnevat ma ei tsiteeri, sapienti sat ehk sapisele satikad.


Õnneks pysis vähemalt kaabu kogu tee kenasti peas, tuul sai talle kyyned kylge alles saja meetri kaugusel koduuksest. Eks olin mujal närvilisem ja hoolikam ka, kes ikka teda yleni valgelt ristmikult pyydma tahab joosta.

Kõik rõivad kuivavad, kaasa arvatud sokid ja kingad; raamatud niisamuti. Pean kapi põhjast saapad välja otsima. Põrnitsen nyyd kojutoodut ja mõtlen, mida sellest teha saaks. Hapukapsasuppi hõõgveiniga? Kõlab peaaegu et ahvatlevalt.

 
eXTReMe Tracker