Thursday, November 27, 2008

Krevettide suguelu Assyyrias

Eile helistas mulle sõber, kellega mind yhendab huvi Vana-Lähis-Ida vastu. Ta oli leidnud netist veidra kodulehe nimega "Assüüria ajaloost sõnas ja pildis" ning tahtis teada, ega mina selle tausta selgitada ei mõista.

Uurisin asja. Tõepoolest ypriski veider sait. Tehtud algajatele abiks mõeldud tarkvara abil ning näeb ka täpselt selline välja. Tekstid on kõikvõimalikest allikatest kokku roobitsetud ja yksteise otsa hunnikusse kallatud, mõni lõpeb poolelt sõnalt. Aeg-ajalt on lingid keset teksti, nii et autor pole ilmselt viitsinud isegi yle vaadata, kuidas ta kätetöö lõpuks välja näeb. Autoriõigustest on ta nähtavasti siiski kuulnud, kuna yhelgi lehekyljel ei paista ainsatki viidet selle loojale.


Kes iganes niisuguse hunniku kokku käkerdas, ei paista samas kurje kavatsusi omavat. Kurje botte silma ei hakanud, isegi reklaami mitte. Ehk on lihtsalt keegi asjahuviline koolinoor? Mis ta sellega peale hakkab, ei tea. Eks sedasorti veebilehti vahel ikka tekib; aja jooksul autor tydineb ja liigub parematele jahimaadele. Kui kaua ahervare pysti seisab, sõltub juba teenusepakkujast.

Ei, minugi poolest, las noored katsetavad. Naljakas ainult, et selleks nii haruldane teema valiti. Mis järgmiseks, krevettide suguelu Ukrainas?

 
eXTReMe Tracker