Monday, March 10, 2008

Saadame ministrid ilma peale laiali

Tänases Postimehes esines varipeaminister Mart Laar. Kord tõsis ta ministeeriumeid yhest Eesti otsast teise, kord reformis haldust. Uhke vaadata, just nagu mingi ammetimees kohe. Kõigele lisaks lubas veel järgmistel valimistel Reformierakonnale peksa anda ja Tartu ära võtta.

Ministeeriumite hajutamise mõte on tore. Aga miks ainult Tartusse? Regionaalministri võiks saata näiteks Narva. Või Võrru. Muidu nad istuvadki ainult Tallinnas ja teavad regioonidest sama palju kui keskkonnaminister keskkonnakaitsest.

Keskkonnaminister, muuseas, võiks kolida Matsallu. Las tutvub keskkonnaga ja loendab linde. Saab ehk mingil hetkel aru, miks loodust vahel ka kaitsta võiks. Praegu käib ainult ringi ja märatseb, et lollid piirangud jäävad ehitustele ette.

Ja majandusministri kupatame Lätti. Või ei, parem läkitame sinna suisa peaministri. Sel oleks oma tululine kylg ka: kui Ansip juba niigi Ventspilsis resideerib, oleks lätlastel plass ausammast rajama hakata. Pigem maksaksid meile renti selle eest, et Ansip igal tööpäeval yheksast viieni postamendi otsas kirjutuslaua taga istub. Saame vähemalt osagi transiidirahast tagasi.

Laari ennast pole vaja kuhugi saata, ta seikleb niikuinii kogu aeg mööda ilma ringi. Pigem võiks välisministri talle kaasa anda: näe, sõida kah ringi, poiss, õpi teisi maid tundma. Enne ära koju tule, kui lauakombed kyljes ja keeled suus.

Tubli mees see Mart, palju häid mõtteid peas. Just nagu oleks heade mõtete linnas käinud.

 
eXTReMe Tracker