Thursday, March 20, 2008

Usupimedus

Vahel ilmub lehes uudiseid, mida on liiga lihtne kommenteerida. Nagu lapse käest kommi ära võtta. St, juhul, kui laps eriti vastu ei viitsi hakata. ("Anna mulle ka!" - "Okei.")

Päevaleht ytles:

Indias kaotas nägemise ligi 50 usklikku, kes pingsalt otse päikesesse vaatasid ja lootsid seal Neitsi Maarja kujutist näha.
Kottayami piirkonna murelik meditsiiniteenistus on lasknud üles panna suured sildid, mis teatavad, et kuulujutud Neitsi Maarja ilmumisest päikesesse ei vasta tõele, vahendab The Telegraph.

Samuti hoiatavad plakatid otse päikesesse vaatamise ohtude eest. See ei ole usklikke peletanud ja nad kogunevad endiselt selle maja juurde, mille elanik nägi Neitsi Maarja ilmutust esimesena.

Praeguse seisuga on kohalikku haiglasse pöördunud 48 pimedaks jäänud inimest.

Uute pimedaksjäämiste vältimiseks on isegi piirkonna kirikud meedikute survel ime tunnistamise ametlikult tagasi võtnud.

"Kõigil meie patsientidel on sarnane haiguslugu ja sümptomid. Neil on reetinal fotokeemilised põletused pärast pidevat päikesesse vahtimist," selgitas kohaliku haigla silmaarst doktor Annamma James Isaac.
Võimaliku kommentaari märksõnad oleks ilmselt obskurantism, usupimedus, kirikus pekstav loll, masendav ja Darwini auhind.

Niisugustele inimestele pole Haige Mõistuse Syndikaati vaja.

 
eXTReMe Tracker