Monday, April 13, 2009

Vahetus

Linn on jälle plakateid täis kleebitud. Rohelised nõuavad vahetust ja kollased jõuravad niisama. Mida täpselt, ei mäleta.

Minu poolest võiks vahetus täitsa olla. Hakatuseks võiks Edgari Vilja vastu välja vahetada. Mitte, et seal sisuliselt suurt vahet oleks - võim jääb ju endiselt perekonda -, aga esteetiline vahe on märgatav.

Järgmiseks võiks Reformierakonna ja Keskerakonna ära vahetada. Neid on niikuinii yha raskem eristada ning pealegi, nagu teada, ongi need samade pykste kaks toru ehk sama euroerakonna kaks kohalikku osakonda. Loosungid erinevad pisut, meetodid on samad.

Kui mastaapsemalt võtta, võiks siinmaise poliitika yldse millegi muu vastu välja vahetada. Ma pole kindel, kas just kultuuri - seda on minu jaoks viimasel ajal kuidagi hirmus palju kogunenud. Ent midagi ilusat ja head võiks ju olla. Lilled ja liblikad?

Tõepoolest: kui yks seltskond kleebiks plakatiplatsid ilma igasuguste kommentaarideta täis vahvaid putukafotosid a la Urmas Tartes, laseks kinnimakstud reklaamiminutitel raadiost linnulaulu ning korraldaks tasuta ekskursse loomaaeda, võiks nad ju riikigi valitsema panna. Sellised tõenäoliselt muidugi ei tahaks.

 
eXTReMe Tracker