Sunday, September 16, 2007

Meega tee ja šokolaad

Jätkan tehniliste märkmetega.

Minu käest saab Dorpat hea toidu eest yhe tärni juurde. Lõunane lammas oli suurepärane, härg kuuldavasti sama hää, hommikusöök aga vastas mu keele mälestustele ja palvetele. Lao omalt poolt praeseened ja verikäkk kõrvale ning tulemuseks on full Irish. Kui kehakaal kõrvale jätta, yhildub see minuga täielikult. Ja kel iiripäraseid söömakalduvusi pole, võib oma sydant ja magu puuviljakompotiga rõõmustada.

Aga kylalistele pole siin ikkagi yhtki tooli pakkuda. Või mis kylalistele, endalegi ei jagu. Mis loogika ytleb inimestele, et kui kaheinimesetoas on kaks inimest ja yks neist istub toolil, peab teine tingimata kempsus kykkima? Maailm on mõistatusi täis.

Toas tee joomisega on nigu on (nirusti on), see-eest jagatakse hotelli all restoranis suurepärast rohelist teed. Kaht sorti. (Ei, valget kahjuks ei ole.) Ja koogid ei ole teps mitte halvemad. Mina avastasin poole lõuna pealt, et hakkan tasakesi tõbistuma ning kann kuuma teed meega päästis mu elunatukese pahura saatuse kyysist. Muidu ma mett eriti ei armasta, ent tõbedega sobib ta hästi. Märja peaga ringi lippamine samuti.

Ei tea, kas neid on palju, kellel massaaživann kõrvad lukku ja pea ringi käima ajab? Istusin pärast minutikese vanniserval ja tõmbasin hinge. Muidu oli mõnus. Peaks yhe koju hankima, kui kunagi nii palju vaba pinda tekib.

Veel uusi teadmisi: šokolaad kõlbab ka välispidiseks tarvitamiseks. Ehkki ma ise ajakirjanik ei ole, hakkas uudishimu kohe vaevama, tyytasin vaest tytarlast päris pikalt. Massaažišokolaadi tuuakse Itaaliast viiekiloste ämbritega, sealt kaalutakse tykke sada grammi inimese kohta. Kui on suurem masseeritav (massant? massient?), saab ikka sama palju, vaid mandliõli pannakse rohkem. Õli peab nii või teisiti olema, paljas šokolaad imbuks pooridesse ja kasu poleks midagi. See-eest pole massaažišokolaadis suhkrut, kõik puhta mõru. Tean omast käest, proovisin salamisi keelega järele. Aga isegi pärast kahekordset dušši ja rohket õunageeli lõhnad ikkagi nagu õunašokolaad, aroomipilveke ymber ning paarisaja meetri jagu lõhnarada taga.
Allergikuile ei soovita, muidu jällegi igati mõnus ja nahkamööda.

Tehniliste detailide kokkuvõte? Pärast pidulikku yritust on igati arukas jätta joomapidu ja syldisöömine ära ning korraldada midagi mõnusat iseendale. Las sõbrad-sugulased saavad ise kuidagi hakkama.

Nojah, järjekordne päevikusissekanne, mis enamikule lugejaist midagi ei ytle. Kui igav oli, tulge homme tagasi.

 
eXTReMe Tracker