Monday, June 22, 2009

Igav on. Pooks mõne ametniku yles...?

Võistluses kõige nyrimeelsema meediakanali tiitlile yletab Delfi iseennast.

Delfi fotograafil tuli rõõmuga tõdeda, et vähemalt nendes riigiasutustes, mille juures tema uudistamas käis, oli tänasel nädalavahetuse ja riigipüha vahele jäänud tööpäeval töist sagimist näha küll.

Seega kahtlused, et ametnikud endale töötundide arvelt vabapäeva organiseerivad, Delfi kiire kontrollreidi käigus kinnitust ei leidnud ning asutuste parklad olid töötajate autosid täis.

Hirmsasti tahaks ilkuda ning mängida kedagi puhtväliste tunnuste alusel kottides yhiskonna valvekoera, aga kui uudist ei ole, kõlbab ka uudise puudumine uue uudise teemaks.

Mõne ministeeriumi rahvas võiks kah aeg-ajalt käia Delfi akendest sisse piilumas, kas Delfi töötajad ikka tööd teevad. St: võiks, kui neil midagi targemat teha poleks. Kui parklas seisvate autode hulk näitaks head tööd, võiks kõik riigiasutused automyygisalongidega asendada.

Eks see ole osa laiemast kampaaniast: yks võsapetsilik seltskond Eesti meedias yritab ametnike peksmisest rahvuslikku spordiala kujundada. Tykati isegi õnnestub.
Igayks teab ju, et ametnik on loomult närakas, kes tuleks vähimagi eksimuse eest yles puua - välja arvatud juhul, kui lintšija ise mingit toetust või abiraha tahab. Siis tehakse kavalat nägu: äkki ikkagi kuidagi saab? Noh, et vaataks nagu siit natuke mööda ja nihverdaks sealtkaudu kõrvalt ja...?

Pärast võetakse tõrvikud ja valged mantlid taas välja ning lastakse usinasti edasi.


***

Aga vat ei lingi. Öök.

 
eXTReMe Tracker