Wednesday, June 10, 2009

Lennunduse rõõmud

Seoses uudisega British Airwaysist otsisin, mis oli tolle toreda lennufirmaseriaali nimi, mida Eestis yksvahe näidati - vist umbes 1995. "Yhe miili klubi", selgus. Inglitsi "Mile high". Kurjad keeled räägivad, et firma olla Virgin Airwaysi pealt maha tehtud. Noh, seda lõbusam.

Otsingute käigus avastasin aga õigel ajal kahe silma vahele jäänud pressiteate, mis mulle sedavõrd meeldis, et otsustasin ta omalt poolt veel kord yles riputada. Loodetavasti tundmatu autor ei pahanda - pressiteated ju levitamiseks ongi.

Avaldan muutmata kujul, ortograafiaõpikud palun saata Estonian Airi.


Otsustavad muudatused lennufirmas
1. Aprill 2009 - 7:53
Seoses kestva majandussurutisega on Estonian Airi juhtkond teinud mitu olulist otsust, mis puudutavad nii ettevõtte töötajaid kui ka reisijaid.

MUUDATUSED ETTEVÕTTES

Järjekordne pilootide koondamine
Alates 15. maist koondatakse kõik autopiloodid. Koondatud autopilootide koormus jagatakse ära lennuki kapteni ja esimese ohvitseri vahel. Autopiloodid saavad kopsaka koondamistasu ja lisaks on personaliosakond igal moel toeks nende maha monteerimisel. Hoolimata suurenevast tööpuudusest ei jää autopiloodid tõenäoliselt ilma tööta. Kogemustega autopilootide vastu on juba huvi tundnud Tallink, Trammi- ja Trollipark ning Tallinna Linnavalitsus.

Estonian Air küsib riigilt ja SAS-ilt lisatoetust

Estonian Air kavatseb Eesti riigilt ja SAS-ilt küsida lisatoetust miljard krooni, et rajada enda meediakontsern. Meediakontsern koosneks Estonian Airi telekanalist, raadiojaamast, interneti portaalist ja nädalalehest. Kuna meedias on ilmunud väga palju vildakaid fakte ja kallutatud informatsiooni Estonian Airi kohta, siis edaspidi loobub ettevõte pressiteadete edastamisest ja hakkab ise aktiivselt oma uudiseid tootma ja levitama.

Estonian Air TV

Lisaks uudistele on plaanis rõhku panna ka meelelahutusele. Estonian Airi telekanalil hakkavad jooksma järgmised seriaalid: „Lennuk keset linna“, „Kodus ja lennujaamas“, „Võsakopter“ ja „Lennu 13“

MUUDATUSED REISIJATELE

Istekoha valik
Kuna aegajalt on olnud probleeme sellega, et reisijad ei saa lennukis soovitud istekohta, siis alates 23. aprillist hakkab koostöös Eesti Geenivaramuga kehtima istekohtade jagamisel uus korraldus koodnimega „Kes ees, see sees“.

Eesti Geenivaramu auhind

Reisijad rivistatakse lennujaamas stardijoone taha ja peale stardipauku alustavad reisijad jooksmist lennuki poole. Tugevamad ja kiiremad saavad endale paremad istekohad. Lisaks heale istekohale annab Eesti Geenivaramu esindaja esimesele kahekümnele lennuki juurde jõudnud eestlasele sertifikaadi, mis tõendab, et tegemist on elujõulise eestlasega.
Sertifikaadiga kaasnevad mitmed soodustused: odavam pilet ööklubisse, 50% sooduskupong kasutatud BMW ostmiseks, meessoost isikutele topelt honorar spermadoonoriks olemise eest jms.

Parem lennuki täituvus
Kuna langeva nõudluse tõttu on lennukeid järjest raskem täita, rakendatakse lennukite täituvuse parandamiseks alates tänasest uut süsteemi: lennuk ei välju enne lennujaamast kui täituvus on vähemalt 75%.

Vähem populaarsete liinide puhul võib lennuki täitumine võtta kuni nädal, seepärast palutakse reisijatel varuda hulgaliselt kannatust, võtta kaasa soojad ja mugavad riided, lugemist, joogivett, sööki ja tualettpaberit.

Tasulised lisateenused
Eesmärgiga suurendada lennuliinide kasumlikkust, viiakse lennukisse mitmed täiendavad tasulised teenused, mis on ennast tõestanud maapealses ettevõtluses.
Lennukis on võimalik edaspidi kasutada järgmisi tasulisi lisateenuseid:

WC kasutamine, 4 krooni minut
Juuksur: meeste soeng 110 krooni, naiste soeng 225 krooni.
Kingade viksimine, 50 krooni paar. Kontsapleki vahetus 200 krooni.
Karaoke laulmine 45.37 krooni
Kokpiti rent 1h = 300 krooni, rent koos kapteniga 1h = 3000 krooni
Lennu ajal toimub BINGO loto mängimine.
Kardinaga eraldatud lennukiosas esitavad stjuardessid ja stjuuardid täiskasvanutele mõeldud Einoh Paskvili lavastatud estraadikava "Musta kasti öösel ei näe". Pilet 250 krooni.

Aktsionärid on kõikidele muudatustele oma õnnistuse juba andnud. Ametiühingutega käivad veel läbirääkimised, mis loodetavasti lõppevad kell pool kuus kohaliku aja järgi.

 
eXTReMe Tracker