Wednesday, June 17, 2009

Maailm muutub mitmekesisemaks

Eks sel ole kahepidiseid mõjusid. Inimesed õpivad palju uut ja huvitavat, harjuvad uute asjade ja inimestega, nende maailm muutub suuremaks ja põnevamaks. Samas ajab uute asjade tulv pea sassi ning tekitab segadust.

Põhja-Iiri parlamendis on poliitik nimega Anna Manwah Lo (盧曼華), kes valiti sinna 2007 Lõuna-Belfastist. Syndinud Hongkongis, ametilt sotsiaaltöötaja, usu poolest taoist ning elanud Põhja-Iirimaal yle 30 aasta. Väidetavalt ainus hiinlane (või ka ida-aasialane) kõigi Britimaa kohalike ja yleriiklike parlamentide peale yldse. Ei, noh, väga lahe ju.

Teisest kyljest mainib Guardian teda artiklis, mis räägib rassistlikest rynnakutest Belfastis. Paraku ei saa ma täie enesekindlusega ytelda, et sain aru, keda siis õigupoolest rynnati. Pealkiri ytleb kyll suhteliselt selgelt, et "Romanian race attack victims housed for own safety in Belfast sports centre: Up to 20 families moved by police after rally in support of eastern Europeans targeted by youths throwing bottles". Nii et siis rumeenlased? Aga sama tekst ytleb ka nii: "Belfast's lord mayor, Naomi Long, said the repeated attacks on the Roma families close to the university district had brought shame on the city."

Saa nyyd siis aru. Arvaksin, et inimesed ei oska moodustada omadussõna etnonyymist Roma ning mõtlevad tegelikult mustlasi, ent lõpuks räägitakse ikkagi Rumeeniasse tagasi minekust: "One of the women who took shelter in the church, and who did not want to be named, said she had feared the attackers had come to kill her and her family, and she now wanted to go back to Romania."

Mnjah. Segadus on inimeste peades, olgu nad siis tavalised nolgid või ajakirjanikud.
Jama, jama. :(

 
eXTReMe Tracker