Monday, September 4, 2006

Infokeskus infosulus

On selline naljakas punt nagu Sõltumatu Infokeskus. Olen aegade jooksul tundnud päris mitmeid inimesi, kes on põhimõttelised ja elukutselised põrandaalused, kes on seda õigupoolest umbes nagu mutid - ega nad oskaks või saakski muul moel elutseda kui nurki mööda hiilides ja nähtamatu vaenlasega partisanisõda pidades. Kyllap on omal viisil ju vahvagi, kui kogu elu on lakkamatu pioneeride sõjalis-sportlik mäng "Põuavälk". Lipatakse mööda võsa ja otsitakse vaenlase luurajaid. SI paistab aga niisugustest koosnevatki.

On neilt igasuguseid teateid tulnud, mõned asjalikumad ja mõned sogasemad. Eilne aga oli äärmiselt vahva.

Täna öösel kukkus tähtaeg, mille rahvuslikud liikumised AU ja ERL seadsid organisatsioonidele, kes soovivad osaleda koos nendega 22. septembri massimeeleavalduse korraldamises. Liikumised planeerivad Toompeale meelt avaldama kümme tuhat, Ain Saar koguni sada tuhat inimest ning nende aktsiooniplaani järgi on 22. septembril kavas järgmised sündmused:
/---/
Teiste organisatsioonide kaasamine nurjus, kuna meeleavalduse stsenaarium tulnuks AU ja ERL kaaskirja järgi hoida kuni 2. septembrini salajas, kuid Delfi avaldas selle juba 25. augustil, katkestades rühmituste sisediskussiooni.
/---/
"Kahjuks on see organisatsioonide kaasamine nagu kõrbes karjumine... kedagi ei huvita. Kaks nädalat tagasi saatsime välja pöördumise erinevatele rahvuslaste organisatsioonidele toetama meie pöördumist Eesti rahvale... tänaseni pole saabunud mitte ühtegi vastukaja," iseloomustas juhtunut ERL esimees Anti Teraväe. Teisalt aga kuulub Delfi toimetusse ERL juhatuse liige Martin Helme, kelle võimuses olnuks infoleke ära hoida.

Niisiis oleks sada tuhat inimest heal meelel sedasama head meelt avaldama tulnud, kui ainult paha Delfi poleks infot lekitanud. Nyyd need sada tuhat arvatavasti pelgavad tulla. On sellised häbelikud.

Lõppsõna on aga pärl, mis võinuks pärineda Eesti kaitseväe staabist. Peaasi, et salakõrv ei kuuleks ega salasilm seletaks! Ykskõik, on siis midagi varjata või ei. Kinnimätsimine on alati hea mõte.
Nii nunnu.

 
eXTReMe Tracker