Tuesday, September 19, 2006

Utilisatsiooniprobleem

Vaira Vike-Freiberga asemel võiks soovitada YRO järgmiseks peasekretäriks Arnoldit.
Mõlemad pärinevad täiesti tähtsusetust pisiriigist, mille olemasolu enamik YRO saadikuidki endale päriselt teadvustanud pole. Seega sobib.

Muidugi, Vairal on väga tähtis eelis: ta on nimelt naisterahvas. See aitab ka kompenseerida kurba tõde, et ta on ysna valget karva ning perifeersusele vaatamata ei pärine korralikult arengumaalt.
Samas on Arnoldil yks vähemalt sama hea omadus ja yks oluliselt paremgi veel.

Esiteks võiks temagi esindada vähemust, nimelt invaliide.
Teiseks aga ei mõista ta inglise keelt - asjaolu, mis tagaks Arnoldile tingimatu ja siira toetuse kogu YRO ametnike yksmeelse ja vennaliku pere poolt. Mis siis sellest, et ta on juba vana mees ja ei jaksaks tassida enda lähikonda magusa lobi peale tuhandeid sugulasi ja tuttavaid, samas ei segaks ta selles teisi.
Ka teovõimetus oleks oluline pluss, sest miski ei meeldiks USA-le rohkem kui teovõimetu YRO.

Karta on siiski, et kogu see ilus plaan jääb vaid unistuseks. Vaevalt tahaks Edgar oma esivigurist vabatahtlikult loobuda. Ning YRO tasemel liikuvate rahadega ei suudaks ta konkureerida, seega kaotaks Edik Arnoldi yle kontrolli esimese kolme päeva jooksul. Mis teha, kui käed jäävad lyhikeseks - tuleb istuda kodus ning mitte trygida suurte poiste mängumaale.

Aga kuidas me tast ikkagi lahti saaksime?

 
eXTReMe Tracker