Thursday, September 21, 2006

Musta lipu all

Wow. OMG kawaiii!

Laiskadele, kes ise lugemas käia ei viitsi, kokkuvõte: yks kodanik riputas yles toreda arvutimängu. Seejärel kirjutab riburadamisi teisi kodanikke, kuidas nad selle alla laadisid, proovisid, leidsid hea olevat, läksid poodi ja ostsid ning soovitavad nyyd kõigile: hea mäng, väike tubli kompanii, minge ja toetage neid!

"Piraatlus soodustab organiseeritud kuritegevust ja laseb heade raamatute-filmide-mängude tegijatel nälga surra, bla-bla-bla."
Tyhjagi. Nälga surevad ainult need, kellel pole fänne või kelle kulud on nii suured, et fännid ei jaksa neid yleval pidada. Iga kirjaniku, režissööri või mängufirma fänn, kes seda endale vähegi lubada jaksab, annab oma lemmiku tööde eest rõõmuga raha välja - tihti ka siis, kui see tal tegelikult yle jõu käib, tihti ka nõrgemate eest, et järgmine saaks jälle parem tulla.

19. sajandi põhimõtetele rajatud autoriõigusseadustik on ammugi ajale jalgu jäänud, olgu angloameerika või mandri-Euroopa õiguses. Tänapäeval töötavad teised majandusmudelid paremini kui korporatsioonidele armsaks saanud seaduste kinnimaksmine ja kaikaga ähvardades väljapressimine. Tee oma tööd hästi, siis tuleb ka raha.
F*ck you, BSA.

 
eXTReMe Tracker