Tuesday, September 19, 2006

Esimene raund: Onninen 1, Norby 0

Alustasin päeva (nyyd juba eilset) lootusega saada majja kaks asja: kemmerg ja internet. Olin varem pidanud läbirääkimisi Onnise rahvaga septiku ning Norby rahvaga Wimaxi asjus.


***

Norby järvamaisest tehnikust staar nõudis, et enne kui tema kohale tuleb ja yldse vaatabki, kas majas levi on, peab olema paigas see, teine, kolmas ja kaheksas vidin. Tema nimelt kaht korda tulema ei hakka. (Kes ytles, et mina olen laisk?) Käisin siis nädalavahetusel pööningut uurimas ja tõstsin nina ka yle katuseserva. Rohkem riskima ei hakanud, katus ei näinud altpoolt niimoodi välja, et oleks mind peale tahtnud.
Ei polnud sest turnimisest kasu midagi.

Pikk jutt lõppes Ašoti-nimelise tehniku deklaratsiooniga, et tema töötab yheksast neljani ja punkt. Olgu kapitalism või klient või pussnoasadu, niisugused on tingimused.

Tallinna internetti otsides sain aasta eest kah ebameeldiva yllatuse, kui selgus, et nii mõnigi firma ei suuda minuga tööaega kokku leppida. Paraku käisin ma siis tööl ja käin nyydki. Ning enese terveks päevaks lahti organiseerimine pelgalt selleks, et tehnik saaks korraks kohale vupsata, myhatada "Ei tule siin välja midagi" ning pikema kommentaarita minema vuhiseks (nagu ta kuuldavasti mõnel poole teinud on) või, veel parem, yldse tulemata jätaks (nagu ta kah teinud olevat), ei tule kõne allagi.

Mullu valmistas yllatuse meeldiva poole Elefon ehk siis Elion, kes kratsis natuke kukalt ja leidis ka minule sobiva aja. Töömeeste tööaeg võib olla niisugune või naasugune, mis kellast milliseni töömehed tööle võetakse, otsustab aga firma. Tingimused ei ole Siinai mäel kivitahvlitele raiutud, oma töötingimused valib iga firma ise. Ja eks firma peab ise ka teadma, kas ta soovib endale kliente ja nende raha või pole tal sellest sooja ega kylma.

Niimoodi see kapitalism töötabki. Kui yks myyja hakkab valima ostjaid selle järgi, kas need temale sobivad, sigineb peatselt ka teine myyja, kes võtab alguses esimesest ylejäänud ostjad, seejärel aga paindlikuma ja klientidele vastutulelikuma teeninduse väel ka need, kes varem esimese vyrtspoes käisid. Parknott, laulab räpikoor taustal.

Eks uurin, mis Elefon seekord ytleb.


***

Hommikuse kogemuse järel olin lõunaks ysna pessimistlik. Selgus, et pessimism ei tasunud ennast ära. Naljaka nimega Onnises läks vaevalt veerand tundi, et näidata mulle sobivat septikut, rääkida selle ysnagi mõistlikust hinnast, pakkuda transporti ja paigaldusfirmat ning leppida kokku, et kui olen paigaldajaga jutule saanud, helistan tagasi ja ytlen kohalevedamise kuupäeva. Ei häirinud kedagi, et ma kauba pärapõrgusse tahan tellida ning ise autot ei pea.

Nojah, koera saba on veel muidugi ees. Paikapanek ja mis kõik veel.
Aga ikkagi.

 
eXTReMe Tracker