Tuesday, September 19, 2006

Krokodillide rynnakud sagenevad

Nojah, nii ta läheb, kui yhtegi asja pole samal päeval aega maha kirjutada.
Nägin umbes nädala eest vahvat uudist ja nyyd ma teda enam yles ei leiagi.

Uudis ise rääkis sellest, kuidas Iraani president valas krokodillipisaraid ja tunnistas pyyne pääl rinda rebides ja tuhka turbanile raputades pattu: on jah, tõesti on häbi ja piinlik yliõpilaste ees, kuid ikka veel on jäänud ylikoolidesse mõningaid häbematuid ja roojaseid ilmalikke õppejõude. Vähemalt lubas mees ennast parandada ning edapidi paremat puhastustööd teha. The Real Mr McProper.

Mõne aja eest olla sealtkandi yliõpilased just vastupidisel põhjusel protesteerinud. Kyllap olid need mingid teised yliõpilased. Kui täpne olla, siis valed. Asendatakse õigetega.


***

Mõne päeva eest kuulutas Benedictus XVI Bytsantsi keisrit Mikael II Palaiologost tsiteerides, et islam on kole asi, kuna see paneb inimesed teisi usundeid ryndama, mõõk pihus, tungal teises ja pyhakiri kolmandas käes.

Nyydseks on sel olnud kurbi tagajärgi, mispeale Mr B moka otsast vabandas, et ega ta siis päris nii ka kohe ja yldse ytles seda kõike keegi teine.

Seoses sellega paluks koristada Maarjamaalt see osa ristiusust, mis ei ole siia rahumeelselt imporditud. Järgmise nädala neljapäev oleks väga sobilik tähtaeg.


***

Kohitsesin täna yht artiklit, milles alustati lõiku sõnadega "mõningail andmeil" ja jätkati mahlakalt klatšides, kuidas sikhid pesevat ennast kord nädalas ja kyll nad olevat nädalalõputi ikka malodöörne seltskond. Ei mina näe siin vahet presidendi, paavsti ja ajakirjaniku vahel. Nuga raipele.


***

Kas meie krokodill nutab paremini kui nende oma?
Mina eelistan ylalloetletuile Vanameest Tallinna loomaiast.

 
eXTReMe Tracker