Friday, September 1, 2006

Suur Tyyrimees ja sarvikud

Rohelises Väravas on kaks toredat uudist.

Esiteks: "Maoistlikud mässajad lubasid kaitsta Nepaali ninasarvikuid".

Maoistlikud mässajad, kes aastaid korraldasid mägedest rünnakuid Nepaali monarhia vastu, on nüüd löönud looduskaitsjatega käed ninasarvikute kaitseks kuninglikus Chitwani rahvuspargis.
/.../
Initsiatiiv kohtumise korraldamiseks tuli Maailma Looduse Fondi (WWF) Nepaali harult. WWF-i hinnangul on maoistide suhtumine looduskaitsevajadustesse julgustav. Looduskaitsjad loodavad, et nüüd raugeb salaküttimine tõepoolest, sest Nepaalis on üldteada tõik, et kes maoistide kehtestatud reeglitega vastuollu läheb, see surma, või vähemalt kõvasti peksa, saab.

Teiseks: "Ninasarviku tapjad teesklesid turiste".

Kaks ninasarviku salaküttimises kahtlustavat peeti kinni pärast seda, kui nad esinesid turistidena. Väidetavalt registreerisid mehed end safarimajja ja siirdusid seejärel jahile, tappes ja lõigates ära sarved kahel valgel ninasarvikul.
Nad võeti kinni koos ninasarvikute sarvedega Hluhluwe-Imfolozi pargis Lõuna Aafrika KwaZulu Natali provintsis.

Liidame nyyd kaks pluss kaks ja saame kokku nelja.

Ilmselgelt oleks sellest palju kasu, kui Nepaalil õnnestuks oma maoiste ka LAVi eksportida. Arvata on, et kymneaastase sissisõjakogemusega partisanid on looduse kaitmisel märksa efektiivsemad kui Läänest tulnud rohelised, kes pika laka ja kampsunite tõttu pidevalt higistavad. Ja rahvusvahelisele publikule meeldiksid nad ka palju rohkem.

Head hiina asjad.

 
eXTReMe Tracker