Tuesday, September 26, 2006

Raamatu-uudised, 6. osa

Reedene Postimees poetas valimiste vahele mokaotsast: "Hugo Chávez tegi Chomsky raamatust bestselleri". http://www.postimees.ee/220906/esileht/valisuudised/219418.php?r
Vaata kui vahva, inimesed ikka loevad veel häid raamatuid ja soovitavad teistelegi!

Yks Chomsky raamat on eesti keeleski ilmunud, "Meedia ja võim". Kuuldavasti kirjastatud inimese poolt, kes arvas, et midagi Chomsky sulest peaks meilegi kättesaadavaks tegema. Õige ta on, ehkki valik võinuks muidugi parem olla. "Meedia ja võim" on hirmus Ameerika-keskne ja ytleb meile siin sellevõrra vähem. USA autorid on tavaliselt ikka siseturule orienteeritud, see tähedab aga sekeldamist sealtmaise provintsipoliitikaga ja -meediaga ning paljude selliste asjade aeglast yleseletamist, mida mujal maailmas niigi hästi teatakse. Aga noh, hakatus on tehtud, ehk tuleb mõni yllitis veel. Vahelduse mõttes võiks mõni keeleasutus tõlkida toreda raamatu "Syntactic Structures", millega ma abituuriumis inglise keele õpetajat hirmutasin.

Vanu uudiseid sirvides leidsin ka, et

Noam Chomsky valiti poliitikaajakirjade Prospect/Foreign Policy avalikul internetihääletusel maailma mõjukaimaks intellektuaaliks.
/.../
Noam Chomsky kogus kõigist häältest 4800, järgnes Umberto Eco 2500 häälega, kolmandale kohale platseerus Oxfordi professor, mõtleja Ric­hard Dawkins. Kõrgeima asetusega naine, ajakirjanik Naomi Klein, sai 11. koha.


Ega Ladina-Ameerika kirjandusel ka viga ole.

 
eXTReMe Tracker